Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι γιατροί του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού Κέρκυρας, συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των εφημεριών που πραγματοποίησαν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο , Απρίλιο του 2012 καθώς και για μέρος των εφημεριών που πραγματοποίησαν κατά την περίοδο Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2011.
Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΓΕΣΥΚ στις 18/5/2012 αποφασίστηκαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αρχή την δίωρη στάση εργασίας 10 -12 πμ στις 22/5/12 καθώς και η συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου κατά το διάστημα αυτό.
Ενημερώνουμε τους κερκυραίους πολίτες πως ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα τόσο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας όσο και από την διορισμένη εκλεκτή του διοίκηση, ταυτίζεται με την μακρόχρονη και επίμονη προσπάθεια της ισοπέδωσης του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας. Η διάλυση του ΕΣΥ δεν αφορά μόνο στην εξαθλίωση του ιατρικού σώματος αλλά πρωτίστως θα έχει τραγικές συνέπειες στη υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας.
Καλούμε σε συμπαράσταση και συμπαράταξη αγώνα όλο τον κερκυραϊκό λαό για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας όλων μας.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ