Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Γι αυτό όλη αυτή πρεμούρα…


Την απάντηση στο όλο σκηνικό που έχει στηθεί στη χώρα μας, με τις προβοκάτσιες απέναντι στην αριστερά, με τις πιέσεις σε τμήματα   της  αριστεράς να   νερώσουν πολύ το κρασί τους… σε βαθμό που να μην πίνεται, την εναγώνια προσπάθεια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διάφορων κέντρων και παράκεντρων εξουσίας, εγχώριων όσο και αλλοδαπών , να σχηματίσουν κυβέρνηση για την συνέχιση της άγριας και βάρβαρης αντιλαϊκής  πολιτική τους ..

μας τη δίνει το Reuters με ένα τηλεγράφημά του.ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Αμφίβολης διάρκειας θα είναι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ενότητας από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ τη ΔΗΜ.ΑΡ, σύμφωνα με τη Διεθνή Οικονομική Επισκόπηση (IFR), καθώς η λήψη νέων μέτρων λιτότητας ύψους 11,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο θα δοκιμάσει σοβαρά τον νέο σχηματισμό.

Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του νέου σχήματος. Το κατά πόσο θα αντέξει στον χρόνο, θα φανεί σχετικά γρήγορα, δεδομένου ότι θα είναι δύσκολο να ψηφιστούν από τη βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς η δημοτικότητα των τριών παρατάξεων βαίνει συνεχώς μειούμενη. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί στο 23,8% εις βάρος των υπόλοιπων κομμάτων.

Παρότι η κυβέρνηση ενότητας με αυτή τη σύνθεση θα συγκεντρώνει 168 έδρες, τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα, όταν θα ασκείται σε αυτή σκληρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και από βουλευτές της ίδιας της κυβέρνησης ενότητας. Το πιο ισχυρό κίνητρο για να σχηματίσουν κυβέρνηση οι τρεις παρατάξεις είναι η πτώση της δημοτικότητάς τους, η οποία θα αποδειχθεί έμπρακτα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών τον Ιούνιο, καταλήγει η IFR.

Πηγή: Reuters


Οι άνθρωποι τα λένε όλα ...