Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, ΕΥΡΩ, Ε.Ε ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


4 μέρες πριν από την πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας,  στο λαό μας, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους , στις νέες και στους νέους,  στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, , θεωρούμε ότι είναι η ώρα να κάνουμε το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα.

Κόντρα στην κινδυνολογία, στην τρομοκρατία και  στα ψεύτικα «ταξίματα» της τελευταίας στιγμής από το πανικόβλητο μπλοκ της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στα παραμύθια της χαμένης ψήφου.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος , χωρίς χρέος, ευρώ , ΕΕ και μνημόνια. 

Γιατί είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει την πατρίδα και το λαό μας σε μια άλλη κοινωνία . Μια κοινωνία πραγματικής δημοκρατίας, ελευθερίας, πολιτισμού και δημιουργικότητας

Άμεση καταγγελία της δανειακής  σύμβασης.  
Να καταργηθούν τα μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. 
Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους. 
Έξω τώρα το ΔΝΤ 
Έξω από το ευρώ, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση- διάλυση της Ε.Ε. Η παραμονή στην Ε.Ε και στο ευρώ μας οδηγεί στη καταστροφή. 
Εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση με έλεγχο και περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων και επιστροφή όλων των κλεμμένων δις που πήραν με επιχορηγήσεις. 
Εθνικοποίηση- κρατικοποίηση όλων των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τις κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες 
Εθνικοποίηση του μεγάλου και κρατικοδίαιτου ουσιαστικά - ιδιωτικού τομέα περίθαλψης. Εθνικός φορέας παραγωγής και διανομής φαρμάκων και ιατρικών υλικών. 
Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα περίθαλψης με δυνατότητα ισότιμης, καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της χώρας. 
Δημόσιο,καθολικο, δωρεάν , σύγχρονο  υψηλής ποιότητας σύστημα εκπαίδευσης προσβάσιμο και ελεύθερο σε όλες τα βαθμίδες του για το λαό. 
Άμεση αναδιανομή του πλούτου. Μια αναδιανομή με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, χωρίς χαράτσια, με τη δραστική φορολογία του κεφαλαίου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με  παράλληλη δραστική μείωση της φορολόγησης των εργαζομένων.
Αξιοποίηση υπέρ του λαού και των φτωχών στρωμάτων της εκκλησιαστικής περιουσίας. 
Δήμευση της περιουσίας όλων όσων βαρύνονται με κλοπή δημόσιου πλούτου 
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
Απαγόρευση των απολύσεων.
Απαλλοτρίωση των εκατοντάδων κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 
Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών 
Πλήρη ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους 
Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, χωρίς μεσάζοντες σε σύγκρουση με το εμπορικό-αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο.

Σ' αυτές τις  εκλογές λοιπόν κάνουμε  ΑΝΤΑΡΣΙΑ και... ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ραντεβού από Δευτέρα 7 Μάη , ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στους δρόμους του αγώνα και της θύελλας ..

Εκεί όπου αλλάζουν οι συνειδήσεις
Εκεί όπου καταργούνται οι αντιλαϊκοί νόμοι
Εκεί όπου θα κτίζεται από τις 7 Μάη ένα νέο Ανατρεπτικό, Ριζοσπαστικό, Ταξικό , Εργατικό Κίνημα 
Εκεί όπου θα κριθούν τα πάντα.

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΑΔΕΛΦΙΑ..

Τις ειλικρινείς και από βάθους καρδιάς ευχές μας και στους συναγωνιστές  και συντρόφους της υπόλοιπης Αριστεράς.

Εις το επανιδείν...