Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τελικά, λεφτά υπάρχουν;Όσο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, όσο απομακρύνεται το σενάριο της αυτοδυναμίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τόσο εντείνουν τον εκβιασμό του λαού. 


Νέο επεισόδιο στο θρίλερ «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» γράφουν αυτές τις μέρες, με τις απανωτές δηλώσεις στελεχών τους της απειλής ότι «η Τρόικα δεν θα μας δώσει τα 130 δις» του δανείου, ώστε να μας εκβιάσει την επομένη των εκλογών για να υλοποιήσουμε τα μέτρα των Μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Η δήλωση βέβαια αναπαράγεται από όλα τα παπαγαλάκια που υπηρετούν τον εκβιασμό του λαού: αν δεν ψηφίσουμε τα κόμματα του Μνημονίου, λένε, δεν θα έχουμε χρήματα για μισθούς και συντάξεις.

Το ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι εκβιαστές, μας είναι γνωστό, έχει πάντως ενδιαφέρον να ακούγεται και από τα κυβερνητικά στελέχη! Το ότι τα χρήματα της Τρόικας δεν πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά στην ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, κι αυτό το ξέρει πια όλος ο κόσμος. Με τα 115 δις ευρώ που έχει ταΐσει το δημόσιο τις Τράπεζες, θα μπορούσε να τις είχε αγοράσει 5 και 6 φορές.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι πόσο απύθμενο είναι το θράσος των Υπουργών που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, που άδειασαν τα Ταμεία του κράτους, που κούρεψαν τα αποθεματικά νοσοκομείων, πανεπιστημίων και ασφαλιστικών Ταμείων κατά 70%, που κανονικά θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι στα έδρανα της Βουλής…

Κατά ένα περίεργο τρόπο, βέβαια, λεφτά υπάρχουν για να μειώνεται η φορολογία του κεφαλαίου, για να «σώζονται» οι Τράπεζες, για να συνεχίζουν οι ίδιες μεγάλες εταιρείες να αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τα δημόσια έργα. 

Αντιθέτως, κάθε φορά που ο λαός δεν συναινεί στα σχέδια αυτά, ξαφνικά τα Ταμεία του δημοσίου εμφανίζονται «άδεια» και η χρεοκοπία προ των πυλών, αν δεν εφαρμόσουμε τις οδηγίες της Τρόικας. 

Τα ίδια μας είπαν και τον Ιούνη, τον Σεπτέμβρη, και τον Οκτώβρη, και τον Νοέμβρη. Κάθε φορά που το λαϊκό κίνημα αμφισβητεί τις επιλογές τους, εμφανίζεται η απειλή των «άδειων ταμείων». Μήπως τα ίδια δεν θα μας εκβιάζουν και την επομένη των εκλογών, όταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα έχουν κατακρημνιστεί;

Φτάνει πια με την κοροϊδία! 


Δεν χρειαζόμαστε τα 130 δις της Τρόικας, μας φτάνουν αυτά που θα εξοικονομήσουμε αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους και το κεφάλαιο! 

Υπάρχει άλλος δρόμος: με διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών στους τοκογλύφους για ένα χρέος που το χουμε πληρώσει 2 και 3 φορές, με έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, με εθνικοποίηση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με παραγωγική ανασυγκρότηση και τις δυνάμεις της εργασίας στο τιμόνι, με εργατικό έλεγχο παντού, μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας βυθίζουν. 

Μπορούμε να ξαναπάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας, να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμό για όλους και όλες.