Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους!


Να μην πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο, ούτε κανένα! Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους.


Για δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν τον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» το ομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλλη αλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν...

συμμετείχε στο PSI!

Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι 99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό, που «κούρεψαν» τις αποταμιεύσεις όλων μας, ετοιμάζονται να χαρίσουν 435 εκ. σε εκείνους που έχουν αγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στην δευτερογενή αγορά στο μισό και κάτω της αξίας τους! Εκτός από το ομόλογο που λήγει σήμερα, ακολουθούν κι άλλα ομόλογα ύψους 6,4 δις ευρώ που δεν έχουν συμμετάσχει στο «κούρεμα». 

Κι αυτά θα τα πληρώσουμε;

Αυτή είναι η «επιτυχία» του PSI: εξαφάνισε σε μια νύχτα τα χρήματα των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των φοιτητών, τα έσοδα του δημοσίου, αλλά πληρώνει στο ακέραιο τους κερδοσκόπους που, με την κάλυψη ΔΝΤ και ΕΕ, δεν συμμετείχαν στο κούρεμα.

Οι μάσκες έπεσαν: λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, αλλά μόνο για τους κερδοσκόπους;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει κόντρα στη λαϊκή βούληση την υλοποίηση των Μνημονίων, δεν δικαιούται να δώσει ούτε ένα ευρώ στους κερδοσκόπους! 

Εδώ και τώρα να γίνει παύση πληρωμών στους γδάρτες της χώρας και να διαγραφεί ολόκληρο το «δημόσιο» χρέος με μονομερή απόφαση. 

Αυτό θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και όλη η Αριστερά

Είναι ώρα για καθαρές κουβέντες και λαϊκή κινητοποίηση για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ μετά το εκλογικό στραπάτσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ.

Αυτό το χρέος δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, και δεν θα το πληρώσουμε.

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ