Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τώρα είναι η ώρα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα έχει πάρει φωτιά.
Το κεφάλαιο με όλο του το προσωπικό και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, καθώς και με  συνεχείς παρεμβάσεις των ξένων επικυρίαρχων και τοκογλύφων  (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) έχει επιδοθεί σε ένα υπέρ πάντων αγώνα για να οδηγήσει τις  πολιτικές εξελίξεις σε επιθυμητά γι αυτό πλαίσια. 
για να συνεχιστεί ο εξανδραποδισμός του Ελληνικού λαού
να συντριβεί το λαϊκό κίνημα
να καταβαραθρωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις , 
να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας κι άλλα εκατομμύρια εργαζομένων
να διαλυθεί πλήρως η υγεία και η παιδεία
να ξεπουληθεί ό,τι υπάρχει σε γη αέρα και θάλασσα σε αυτή τη χώρα
να επιβληθούν και άλλα χαράτσια στον ελληνικό λαό.

Έχει εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση για να εγκλωβίσει τμήματα της αριστεράς στην πολιτική  του, να αφυδατώσει τμήματα της Αριστεράς από ό,τι ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό έχουν.
Να παγιδεύσει συνολικά την Αριστερά σε μια άνευ όρων αποδοχή του ευρώ  και της ΕΕ, πράγμα που θα καθιστά οποιαδήποτε ακόμα και  αντιμνημονιακή θέση της  Αριστεράς …πουκάμισο κενό.
Ουσιαστικά για να χρεοκοπήσει πολιτικά την Αριστερά.
Αυτό γίνεται φανερό από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενο και  τις ταλαντεύσεις της ηγεσίας του. 

Έντονες είναι και οι διεργασίες και οι  προβληματισμοί στην Αριστερά και αυτό φαίνεται και από τα δημοσιεύματα που αναρτούμε σε αυτό το blog, που δείχνουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις και προτάσεις που υπάρχουν στο ερώτημα «Τι να κάνουμε;» «Πως θα πάμε από δω και μπρος;»

Είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα ότι η αντικαπιταλιστική Αριστερά και κυρίως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ "Θα συμβάλει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το σημερινό εκλογικό της βάρος στη  ανασύνθεση της Αριστεράς και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού κινήματος και στις επερχόμενες εξελίξεις.
Είμαστε σίγουροι ότι η φρεσκάδα των ιδεών της , η μαχητικότητα των μελών της και τα πολλά λαμπρά μυαλά που τη στελεχώνουν, θα δώσουν πολλά στο κίνημα  το επόμενο διάστημα"

Έχουμε την άποψη ότι τώρα είναι η ώρα.
Να προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  στο λαϊκό κίνημα , στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς , στις γειτονιές, στις σχολές, παντού όπου υπάρχουν, κατοικούν, δουλεύουν, ψυχαγωγούνται έλληνες πολίτες  το πεντακάθαρο πλαίσιο της , τον προγραμματικό της λόγο, το αίτημά της για το αγωνιστικό  μέτωπο ρήξης και ανατροπής .
Να κάνει "λιανά" , να  αναλύσει βήμα βήμα, να κάνει  κτήμα κάθε εργαζομένου, κάθε άνεργου, κάθε νέου, συνταξιούχου, αγρότη την άμεση ανάγκη για:
  • τη στάση πληρωμών, τη διαγραφή του χρέους και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων
  • την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
  • και τη ριζική αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων, δικαιώνοντας τους αγώνες του λαού μας.

Να πάρει την πρωτοβουλία καλώντας όλο το λαό και όλη την Αριστερά , σε συλλαλητήρια με το συνολικό  αίτημα "πρέπει να πάμε αλλιώς"

Όχι δεν είναι μικρομεγαλισμός αυτό!
Στην παρούσα  συγκυρία  η ιστορία δίνει την ευκαιρία σε αυτή τη μικρή εκλογικά, αλλά ανατρεπτική , ελπιδοφόρα , μαχητική, ριζοσπαστική, επαναστατική  δύναμη της Αριστεράς ...να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Να σύρει αυτή  πρώτη το χορό στο λαϊκό και εργατικό  κίνημα  για να αποτελέσει  αυτό το αντιπαλος δέος σε όλες τις μεθοδεύσεις του συστήματος  .

ΤΩΡΑ! ΠΑΝΤΟΥ... ΑΝΤΑΡΣΙΑ!