Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στο Σωματείο Εργαζομένων του "Ευαγγελισμού"


Τετάρτη 12.00 στο Δώμα.

Οι εκλογές της 6 Μαΐου σηματοδότησαν τη κατάρρευση των κομμάτων του μνημονίου και της υποτέλειας, αφαιρώντας τους 3.400.000 ψήφους, και ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων την Αριστερά. Είχαν προηγηθεί 2 χρόνια σκληρών αποφασιστικών κ ανυποχώρητων αγώνων όλου του λαού μας.

Με το φως της οργής και της αγανάκτησης γέμισαν οι πλατείες , έκλεισαν εργοστάσια, γραφεία, νοσοκομεία, σχολεία, οι πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες συγκλόνισαν όλη τη χώρα και την Ευρώπη, συναντήθηκαν με τις αγωνίες, τις αντιστάσεις, τις εξεγέρσεις από το Κάιρο έως τη Νέα Υόρκη. Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, οι νέοι αφυπνίζονται, ξαναγεμίζουν ελπίδα, ορίζουν την αριστερά σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων και δημιουργούν μια δυναμική οριστικής ρήξης και ανατροπής με την πολιτική του μνημονίου και τους διαχειριστές της.

 Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες θα γίνουν οι εκλογές στο σωματείο μας, με χαράτσια, φόρους, ακρίβεια, ανεργία, μισθούς πείνας και ιδιωτικοποιήσεις στο πετσί μας. Με μνημόνια και ρεφορμιστικούς νόμους πάνω από το κεφάλι μας.

Με το μαύρο μέτωπο των κομμάτων που μας έφτασαν ως εδώ να απειλούν το λαό πως αν διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του θα υποστεί τις αρνητικές συνέπειες. Με την ΕΕ και τα διεθνή κέντρα να δείχνουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο παρεμβαίνοντας στη διαμόρφωση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ζητά  εκλογές του ΣΕΝΕ τώρα ,για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου .
Τώρα χρειαζόμαστε ένα σωματείο αγωνιστικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, που θα σέβεται και θα συνθέτει όλες τις απόψεις με ένα σκοπό: να διαφυλάξει την ενότητα των εργαζομένων, να είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από κομματικές εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις. 
 Αυτό το ΔΣ οφείλει να προετοιμάσει και να προχωρήσει άμεσα σε καταστατική Γενική Συνέλευση του σωματείου τροποποιώντας και επικαιροποιώντας το καταστατικό ,αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους στο χώρο, με όποια εργασιακή σχέση κι αν δουλεύουν (όταν λέμε όλοι … εννοούμε όλοι : μόνιμοι, έκτακτοι ,επικουρικοί, ιδιωτ. συνεργεία, ΟΑΕΔ, με μπλοκάκι,security) 
Στις ερχόμενες εκλογές  του ΣΕΝΕ θα είναι πιο δυνατό το μέτωπο όλων των εργαζομένων που παλεύουμε για αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.
Σ’ αυτό το κάλεσμα δε πρέπει να λείψει κανένας εργαζόμενος.

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε  και δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής  Πρωτοβουλίας η οποία πάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα για ενωτικούς, νικηφόρους, ανατρεπτικούς αγώνες  χωρίς καπελώματα και περιχαρακώσεις.

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ανεξάρτητο Αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό