Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τι θα γίνει με την συνταγογράφηση από 1ης Ιουνίου 2012;


Οι βασανιστές, οι εκτελεστές, οι δολοφόνοι του ΕΣΥ επιχαίρουν για το έργο τους που ανερυθρίαστα αποκάλεσαν σαν την "μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως του ελληνικού κράτους"
Οδήγησαν ολόκληρο το σύστημα υγείας Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Φροντίδα 40 χρόνια πίσω.
Ο στόχος τους και διακαής τους πόθος  για μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης έχει αρχίσει να αποδίδει.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που τόσο πολυδιαφημίστηκε έχει καταρρεύσει.
Κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα ξαναλειτουργήσει. Υποθέτω πως παίζονται σκόπιμα πολιτικά παιχνίδια για να το χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Από 1η Ιουνίου για κάθε χειρόγραφη συνταγή ο συνταγογραφών γιατρός θα χρεώνεται με 1 ΕΥΡΩ. Αντιλαμβανόμαστε που θα οδηγήσει αυτό; Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρονική πρόσβαση όλες οι συνταγές θα είναι χειρόγραφες. Συν το ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών σε σημαντικό αριθμό δυσπρόσιτων αγροτικών ιατρείων εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατη η ηλεκτρονική πρόσβαση. Εφόσον δεν καταργηθεί άμεσα αυτό το έκτρωμα της παρανοϊκής απόφασης Λοβέρδου οι επιλογές για τον γιατρό θα είναι δύο. Ή θα δημιουργηθεί χάος στην συνταγογράφηση των ασθενών από την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών που ορθά πράττοντας δεν θα υποκύψουν σε αυτή την επαίσχυντη υπουργική απόφαση, ή θα παρατηρηθεί το φαινόμενο (φαντάζομαι από ελάχιστους γιατρούς και εύχομαι βέβαια από κανέναν) να επέλθει ο πλήρης εξευτελισμός και η απαξίωση του ιατρικού κλάδου, με το να επαιτούν και απαιτούν από τους ασφαλισμένους κάποιοι επίορκοι γιατροί κάτω από το τραπέζι 1 ή και περισσότερα ΕΥΡΩ για κάθε χειρόγραφη συνταγή. Τέτοιες ακραίες καταστάσεις εκμαυλισμού και  συναλλαγής ελπίζουμε ότι κανένας γιατρός δεν θα υιοθετήσει γιατί ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνεται κάτι τέτοιο.  

Ο νέος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της υπηρεσιακής κυβέρνησης Κος Κίττας πρέπει αύριο κιόλας να καταργήσει ή τροποποιήσει τουλάχιστον σε ότι αφορά την χειρόγραφη συνταγογράφηση, την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης αρ. φύλλου 545/1.3.12

Κοίλιας Σωτήρης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Πηγή:Ygeianet