Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αγαπητοί ασφαλισμένοι, δεν είστε πλέον ασφαλισμένοι…


Το τέρας, ο Φρανκεστάιν του Ασφαλιστικού Συστήματος, ο ΕΟΠΥΥ, στον οποίο εντάχθηκαν φύρδην-μίγδην όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ως σε άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ψυχορραγεί. Το έκτρωμα του κου Λοβέρδου κήρυξε στάση πληρωμών αφήνοντας πρακτικά 9.000.000 Έλληνες ανασφάλιστους και διαλύοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη της χώρας.

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Την στιγμή που βρίσκονται λεφτά για την πληρωμή ενός ληστρικού ομολόγου 450 εκ. ευρώ, κάποιοι δεν βρίσκουν 250 εκ. για να πληρώσουν τα φάρμακα και τους γιατρούς σας. Την στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες εξακολουθούν να πλουτίζουν, το κράτος σας αυξάνει δραματικά τα ποσοστά συμμετοχής και σας κόβει επιπλέον φάρμακα. Την στιγμή που κάποιοι αυτοδιαφημίζονται προεκλογικά στα κανάλια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όλη η πρωτοβάθμια περίθαλψη πίσω τους έχουν καταρρεύσει με πάταγο.



 Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Οι φαρμακοποιοί της χώρας επί σειρά πολλών μηνών συνέβαλαν αποκλειστικά από την τσέπη τους στην στήριξη της φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού. Το κράτος μας χρωστάει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Την Τετάρτη 23 Μαΐου πραγματοποιούμε απεργία. Από την ίδια μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ επ’ αόριστον, επειδή δεν έχουμε πλέον χρήματα για να αγοράσουμε φάρμακα. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν το ακέραιο του ποσού και να αναζητούν τα χρήματά τους στον ΕΟΠΥΥ.

Ζητάμε:
Α) Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων (2 και πλέον ετών).
Β) Κρατική παρέμβαση στην πιστωτική πολιτική των Εταιριών, οι οποίες ζητούν πλέον μετρητά οδηγώντας την αλυσίδα του φαρμάκου στην ασφυξία.
Γ) Νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των φαρμάκων των ασφαλισμένων, οι οποίοι είναι συνεπείς στις εισφορές τους και ουσιαστικά ένα ανάλγητο κράτος τους αφήνει χωρίς ασφάλιση.

ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΛΕΥΚΑΔΑΣ