Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι νοσοκομειακοί γιατροί για την νοσηλεία των μεταναστών


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 12 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ

Ενώ ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει συμπαρασύροντας στην πτώση του όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ο κ. Λοβέρδος ασχολείται με το αγαπημένο του σπορ, τη δίωξη ιερόδουλων και μεταναστών.
Μόλις τέσσερεις μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέδωσε τη νιοστή στη σειρά εγκύκλιο (κλικ εδώ) με την οποία απαγορεύει τη νοσηλεία μεταναστών που δε διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν για πολλοστή φορά στον αμετανόητο υπουργό Υγείας ότι δεν πρόκειται να αποποιηθούν το ιατρικό τους επάγγελμα και να μεταβληθούν σε ανθρωποφύλακες, ασχολούμενοι με το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή και τα νομιμοποιητικά έγγραφα οιουδήποτε ανθρώπου ζητά εξέταση και νοσηλεία.
Εάν ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να ικανοποιήσει τις πολιτικές τους εμμονές ή να δώσει διαπιστευτήρια στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει την ευχέρεια να το πράξει με πολλούς τρόπους, όχι όμως εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ευθύνη και αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών.
Δηλώνουμε λοιπόν πως θα αγνοήσουμε παντελώς την πρόσφατη προεκλογική εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου και θα συνεχίσουμε να ασκούμε την ιατρική όπως επιτάσσει ο όρκος μας και η ιατρική δεοντολογία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ