Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Νοσοκομείο Λήμνου: 10 μέρες χωρίς κρέας!!!!


 Την παρακάτω είδηση πήραμε από την ιστοσελίδα ΕΜΠΡΟΣnet

Οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της Υγείας, έρχεται από το Νοσοκομείο της Λήμνου και την απόφαση της διοίκησης να βγάλει το κρέας και το γιαούρτι από τη διατροφή των ασθενών. Ασθενείς που το κόκκινο κρέας αποτελεί βασικό στοιχείο στη διατροφή τους, έχουν μείνει για 10 ημέρες «νηστικοί».
Ο διαγωνισμός για την προμήθεια κρέατος για ακόμη μια φορά απέβη άκαρπος, καθώς οι τοπικοί προμηθευτές αρνούνται να προμηθεύσουν με κρέας το Νοσοκομείο γιατί έχουν να πληρωθούν από το προηγούμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2011
Απαράδεκτη», αλλά…
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, Καίτη Τσούνη, «καθώς ένα τόσο σοβαρό θέμα έπρεπε να το δώσει στη δημοσιότητα πριν καν ξεκινήσει το πρόβλημα, ώστε να αναγκάσει το Υπουργείο Υγείας να πληρώσει τις πιστώσεις για την προμήθεια κρέατος».
Φανερά αγανακτισμένος για τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο κ. Σταυρόπουλος δήλωσε στο «Ε» ότι «η διατροφή με κρέας για τους ασθενείς είναι το αυτονόητο. Έχουμε χάσει πλέον και το αυτονόητο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και για την προμήθεια σε τρόφιμα, και σε υλικά. Οι πολιτικές στο χώρο της Υγείας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία των νοσοκομείων.»




 Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης:
«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και κάνουμε λελογισμένη χρήση και των τροφίμων και των υλικών, για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αντικαταστήσαμε το κρέας με κιμά, που είναι πιο φτηνός»

Μάλιστα .
Ξέρετε  τι σημαίνει η φράση "λελογισμένη  χρήση τροφίμων"; 
  
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πριν από λιγο καιρό , για τους ίδιους λόγους αντικατέστησαν το γιαουρτάκι με κρεμούλα ...γιατί είναι πιο φθηνή.

Θα τρελαθώ κυρία μου ...ο προβοκάτορας

Ευρώ έχουμε ή.... Δραχμή;