Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στο αντίπαλο στρατόπεδο.


Αναδημοσίευση από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η λύση για το σύστημα είναι προφανής. Τα μαξιλάρια. Τα δήθεν αντμνημονιακά κόμματα, οι δούρειοι ίπποι του καπιταλισμού. Είναι στη μόδα η πρόταση, μετά την αποτυχία να βάλουν στο χέρι το ΣΥΡΙΖΑ, να βγει ο Φώτης πρωθυπουργός. Να δώσουν στήριξη στη ΔΗΜΑΡ ώστε να κάνει το δήθεν αριστερό της πρόγραμμα. Μέσα στα πλαίσια του μνημονίου βεβαίως, βεβαίως. Θα το βαπτίσουν «παραμονή στο ευρώ» και θα το δώσουν στα ζωντόβολα που τους πιστεύουν.
Μπορεί να κλείσουν και το μάτι σε κάνα δυο αποστάτες  για να πάρουν την πλειοψηφία. Εφιάλτες υπάρχουν. Το κάνανε και το 1965.

Υπάρχει ένα «μικρό» πρόβλημα. Η θέληση και η αντίδραση του λαού. Θα πέσει φάπα. Ο Φώτης δεν είναι χαζός, το ξέρει. Είδε τι έπαθε ο Λαγός και ξέρει ότι αν το κάνει δε θα βγει απλά εκτός βουλής. Θα γίνει λαομίσητος. Επειδή πιστεύω ότι τον ξέρω, είναι πολύ έξυπνος για να γίνει αυτόχειρας τώρα.

Ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί. Ετοιμαστείτε για νέες μάχες. Η προπαγάνδα θα οργιάσει. Θα κάνανε κυβέρνηση ακόμα και με μερικούς χρυσαυγίτες, αν ο Μιχαλολιάκος δεν τους ήλεγχε απόλυτα. 

Η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει ψήφους από τη Ντόρα. Ειπώθηκαν και γίνανε πράγματα που δεν ξεχνιούνται. Από το Μάνο και κάποιους μικρούς, μπορεί να πάρει ελάχιστους. Α και από τον Καρατζαφέρη. Ο τελευταίος έχει τύχη. Υπό κανονικές συνθήκες θα ικέτευε επιστροφή. Τώρα όμως, ξέρει ότι το 3% είναι κρισιμότατο. Ο Στεφανόπουλος τόσο είχε και έγινε Πρόεδρος. Όμως το μνημονιακό μέτωπο είναι μειοψηφία. Θα διώξει επίσης οπαδούς, μια εμμονή στο μνημόνιο. Τα πράγματα δεν είναι καλά για αυτούς και στη Συγγρού το ξέρουν.

Ο Καμμένος όταν λέει «ούτε νεκρός» το εννοεί. Γιατί απλά δε θέλει να πεθάνει πολιτικά. Δε θα συνεργαστεί. Αντίθετα θα παρουσιαστεί ως διεκδικητής στην κούρσα διαδοχής, που έχει ξεκινήσει ανεπίσημα. Μπορεί μάλιστα, να πάρει και παραπάνω, εφόσον η αυτοδυναμία είναι άπιαστο όνειρο για τη ΝΔ. Ίσως υπάρξει και ανακατάταξη, εξαρτάται. Φυσικά, χωρίς μνημόνιο δεν γίνεται μέσα στον καπιταλισμό.

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Με Βενιζέλο, θα βρεθεί εκτός βουλής. Κατάντησε τσόντα της ΝΔ! Αυτό εξοργίζει τους πράσινους και δικαίως. Ιδιαίτερα, όταν δεν υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Ο Βενιζέλος ρίχνει την αυλαία. Ακόμα και να αμφισβητηθεί από το Λοβέρδο ή άλλον, δεν αλλάζει κάτι. Μαζί το ψηφίσανε. 

Δε σας είπε κανείς, ηγεσίες των διαφόρων κοινωνικών εταίρων, να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης. Τις προτάσεις σας ζήτησε ο Τσίπρας. Έχετε; Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός πρωθυπουργός, κάνει αυτή την κίνηση.  Δε θα χάνατε τίποτα, να λέγατε στον Αλέξη ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αυτά τα προβλήματα, και στις προγραμματικές σας δηλώσεις, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη κάποια πράγματα». Αλλά…

Τα φίδια τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Ο φύρερ τους δεν είναι μόνος με τα ασπόνδυλα. Πάρα πολλοί γνωστοί του, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργάτες με τη χούντα του Παπαδόπουλου. Τα απομεινάρια της ΕΠΕΝ ξέρουν ότι θα ξεφουσκώσουν αμέσως, αν δείξουν από τώρα την πλήρη αφοσίωση στο σύστημα.

Ο Χίτλερ κάνει ντόρο. Θα προσπαθήσει να κρύψει τις αληθινές προθέσεις. Θα γκαρίξει δήθεν προς τους δημοσιοκάφρους, θα ρίξει κανα δυο πυροτεχνήματα. Στόχος του: να ενσωματωθεί μετά, με όσο το δυνατό καλύτερα ανταλλάγματα.

Τα νέα από το αντίπαλο στρατόπεδο είναι ενθαρρυντικά. Αλλά υπάρχει ο κρατικός και ο παρακρατικός μηχανισμός. Υπάρχουν τα κανάλια, τραυματισμένα αλλά επικίνδυνα.

Μια νέα μεγάλη μάχη αρχίζει. Θα συρθούν χωρίς να θέλουν σε αναμέτρηση με ευνοϊκούς για μας όρους. Η Αριστερά ας είναι έτοιμη για το νέο μεγάλο άλμα. Αν νικήσουμε τώρα, πράγμα πολύ πιθανό, θα γράψουμε ιστορία. Ο αγώνας συνεχίζεται δριμύτερος και όχι μόνο στην κάλπη. Παντού. Εμπρός για τη νέα νίκη.