Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Στις εκλογές της 6ης Μάη  ο Ελληνικός λαός μαύρισε τα κόμματα των συγκυβερνήσεων και της τρόικα, καταδικάζοντας την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων.
Οι πολλαπλοί εκβιασμοί και τυχοδιωκτισμοί του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και των καθεστωτικών ΜΜΕ δε στάθηκαν αρκετοί για να σώσουν το δικομματισμό που επί μήνες βρισκόταν στην εντατική, βαριά πληγωμένος από τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ με το πλαίσιο  της  ασκούμενης πολιτικής τους , τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, την κρατική και παρακρατική καταστολή, την φασιστική επιβολή μέτρων οικονομικού στραγγαλισμού της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού πριμοδότησαν εκλογικά τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η ενίσχυση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Αλλά και μήνυμα ευθύνης, καθώς προβάλει η ρητή λαϊκή απαίτηση:

              Όχι μόνο «δεν πάει άλλο» αλλά και «να πάει αλλιώς»!

Στις 6 Μάη , έγινε ένα βήμα. Ήταν μια καλή  αρχή, που αν δεν έχει όμως την αναγκαία ανατρεπτική  ριζοσπαστική συνέχεια και βάθος θα οδηγήσει σε  ένα κακό τέλος.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κατήλθε στις εκλογές «χωρίς να μασήσει τα λόγια της», με ένα προωθημένο, κρυστάλλινο,  συνεκτικό πολιτικό  πλαίσιο, που κατά την άποψή μας  μόνο αυτό στις σημερινές συνθήκες μπορεί να ανοίξει και να χαράξει με συνέπεια  και συνέχεια μια άλλη πορεία της χώρας προς όφελος του λαού:

 
Διαγραφή του χρέους, κατάργηση δανειακής σύμβασης, εθνικοποιήσεις με εργατικό κοινωνικό έλεγχο, ριζική αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών στρωμάτων, έξοδο από την ευρωζώνη και ρήξη και έξοδο από την ΕΕ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.  

              Το εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι συνάρτηση:
  • της συνεπούς  εμπλοκής των χιλιάδων μελών και φίλων της στα κινήματα ανυπακοής των εργαζόμενων και της νεολαίας και στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των συγκυβερνήσεων
  • του κλίματος που επικράτησε στο λαό  και κατά την προεκλογική περίοδο, όπου κυριαρχούσε μεν η ανάγκη για τιμωρία, μέσω  της ψήφου, των κομμάτων του μαύρου μνημονιακού μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  και της εφαρμοζόμενης πολιτικής τους, καθώς και η ανάγκη για μια άλλη πολιτική, χωρίς όμως να ηγεμονεύσει ταυτόχρονα η λογική της μονομερούς διαγραφής του χρέους , της   εξόδου από το ευρώ και της ρήξης και εξόδου από την ΕΕ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
  • των οργανωτικών ακόμη αδυναμιών της,  αλλά και αδυναμιών που προέκυψαν στην ανάλυση και εκφορά  του προγραμματικού της λόγου .

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κατάφερε να κατοχυρώσει και εκλογικά την ύπαρξη της σαν ένα ανερχόμενο, ελπιδοφόρο ρεύμα μέσα στην Αριστερά. Όχι σαν μια ακόμη Αριστερά, αλλά σαν δύναμη αλλαγής και ανασύνθεσης σε ανατρεπτική κατεύθυνση της Αριστεράς  και  της κοινωνίας.

Βγαίνουμε από αυτές τις εκλογές δυναμωμένοι. Δώσαμε έναν άνισο αγώνα με μόνο όπλο τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και τις δυνάμεις των φίλων και των μελών μας, κόντρα στους εκβιασμούς και τα δημοσκοπικά τερτίπια των ΜΜΕ και των κομμάτων της ευρωλαγνείας της φτώχειας, του ρατσισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. 

             Κάθε ψήφος που δόθηκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κερδισμένη ψήφος!

  • Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς  της τρόικα, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους.
  • Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι φασιστικές απειλές, η κρατική καταστολή και η παρακρατική βία.
  • Στους δρόμους, τις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες  εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους  της Πρέβεζας που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καλούμε να ενταχτούν στην τοπική μας επιτροπή. 

Καλούμε τις οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους ανένταχτους αγωνιστές να στηρίξουν και να συμμετάσχουν και να διευρύνουν την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α των κινημάτων, της πολυφωνίας και της δημοκρατικής συγκρότησης.

Καλούμε όλα τα κόμματα της Αριστεράς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να παλέψουν για τη συγκρότηση ενός  αγωνιστικού Μετώπου. Ενός Μετώπου που θα απαντήσει στην κρίση με άξονες:
  • τη στάση πληρωμών ,τη διαγραφή του χρέους και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων
  • την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ,
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
  • και τη ριζική αναδιανομή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων, δικαιώνοντας τους αγώνες του λαού μας.

Κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα είναι μπροστά στους αγώνες για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και της νεολαίας, θα είναι παρούσα στις κρίσιμες μάχες που έρχονται και που θα σφραγίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα μας.

       Ο λαός έκανε ένα βήμα. Μπορεί να κάνει και το επόμενο. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό. 
Να σηκωθούμε τώρα από τις τηλεοράσεις.
Να γυρίσουμε την πλάτη στο κοινοβουλευτικό αλισβερίσι. Καμιά αναμονή.
Παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στηρίζουμε όλες τις κλαδικές απεργίες των επόμενων ημερών και συμβάλλουμε στον συντονισμό τους.                

          Το μέλλον ανήκει στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά!
   Το μέλλον ανήκει στην Αριστερά της Νίκης και της Ανατροπής!

 ΠΡΕΒΕΖΑ  10 ΜΑΗ 2012

Η συνέλευση της τοπικής επιτροπής

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή-ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α