Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Άρχισαν τα όργανα


              Της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο μόλις ημέρες,μετά την σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μερικά στόματα δεν λένε να κλείσουν. Οι καθοδηγούμενοι δημοσιογράφοι κάνουν, όπως πάντα, το θαύμα τους. Λύσσαξαν για να αποδείξουν το ανέφικτο  του εγχειρήματος. Ενοχλούνται που ή Αριστερά θέλει να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε .Πού ακούστηκε ένας πολιτικός να κρατήσει τον λόγο του μετά που νίκησε στις εκλογές και εξασφάλισε την καρέκλα του;  Αναλύσεις  επί των αναλύσεων και παρουσία πλήθος καλεσμένων για να αποδείξουν ότι οι ψηφοφόροι έκαναν λάθος. Ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δήθεν δεν ξέρανε τι ψηφίζουν και τώρα μετανιώνουν πικρά. Κάποιοι όμως διάβασαν τα προγράμματα  των κομμάτων και  συνειδητά ψηφήσανε Αριστερά.Γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη μας; Δηλαδή οι ψηφοφόροι ήταν έξυπνοι όταν ψήφιζαν άλλο κόμμα και τώρα  δεν ξέρουν τι κάνουν;
 Άρχισαν τα όργανα! Το αγαπημένο σπορ των ελλήνων πολιτικών βρίσκεται σε εξέλιξη. Ξερόλες με βούλα, που σε δύο ημέρες μόνο, αναλύουν τα πάντα, βρίσκουν λύσεις και αφού είναι ικανότατοι μιλάνε σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας. Εμείς, που δεν ήμαστε πολιτικοί καταλαβαίνουμε ότι ζούμε ιστορικές στιγμές με  μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας μας. Διακυβεύονται πολλά  και είναι πολλά τα συμφέροντα πίσω από τις δήθεν αντικειμενικές αναλύσεις των δημοσιογράφων και των ειδικών επιστημόνων. 
Είτε μας αρέσει είτε όχι οι  εξελίξεις στην χώρα μας επηρεάζουν καθοριστικά τις πολιτικές αλλαγές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχει μια έντονη ανησυχία στους δανειστές ΄΄φίλους΄΄ μας ότι το παράδειγμα της Ελλάδας θα το ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ότι θα ξεσηκωθούνε  και θα ρίξουνε κυβερνήσεις. Τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια του Δ.Ν.Τ. και η αμφισβήτηση της δύναμης της Ε.Ε. ενοχλεί! 
Δεν είμαι ειδική στα θέματα της οικονομίας και ούτε ξέρω λύσεις. Χάρηκα πολύ για τα διψήφια ποσοστά των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριβή των μνημονια-κών. Γίνετε μια μεγάλη προσπάθεια και η Αριστερά μόνο ενωμένη θα τα καταφέρει. Πολλές θα είναι οι προβοκάτσιες και οι τρικλοποδιές, οι αμφισβητήσεις και οι ειρωνείες και θέλει μεγάλη πολιτική ικανότητα για να χειριστεί καλά την επιφανειακή πολιτική κρίση στην Βουλή των Ελλήνων.
Πόνεσε πολύ η νίκη της Αριστεράς! Μερικοί τρίβουν ακόμα τα μάτια τους και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι χάσανε τις θεσούλες και τα προνόμια τους. Βρέχει με  κακίες και κυριαρχεί η παραποίηση των λεγομένων από τους δημοσιογράφους. Ακολουθούν μια αλάνθαστη συνταγή. Γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την δημοσιογραφική δεοντολογία, θάβουν  ή ΄΄ γεννούν ΄΄ ειδήσεις σπέρνοντας διχόνοια. Ρίχνουν στάχτες στα μάτια του κόσμου με δύο τρεις ειδήσεις  στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις οθόνες των τηλεοράσεων προσπαθώντας να μεταπείσουν την λαϊκή βούληση . Οι εκκλήσεις για ήθος και αξιοπρέπεια πάνε χαράμι αφού τρέχουνε τα χρέη των ιδιοκτητών και μερικοί  τους έχουνε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό για να παίξουνε όπως θέλουν αυτοί.
  Άρχισαν τα όργανα και ήμαστε στην αρχή της συναυλίας. Πολλά όργανα θα ακουστούνε φάλτσα και ενοχλητικά. Η μελωδία θα ηχήσει θριαμβευτικά και θα  χαθεί  μόνο  στο χειροκρότημα !