Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Λυντσάρισμα….



Μια πρώτη επιγραμματική τοποθέτηση από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπέστη πρωτοφανές εκλογικό  λυντσάρισμα.
Η πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων δέχτηκε συντριπτικό εκλογικό πολιτικό  πλήγμα από τον ελληνικό λαό.
Δεν έχει καμία νομιμοποίηση έστω και με όρους αστικής δημοκρατίας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια του δικομματικού δοσιλογισμού να στήσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας ελέω εκλογικού νόμου για να συνεχίσει την επιβολή βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων θα συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση του Ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε  καταβαραθρώθηκε εκλογικά , διασύρθηκε και μπαίνει σε τροχιά  διάλυσης.
Η ΝΔ μπαίνει  και αυτή σε βαθειά κρίση και είναι σίγουρο ότι  πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει ζήτημα αλλαγής της ηγεσίας της.
Η είσοδος των  νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή με ένα αξιοσημείωτο ποσοστό  είναι σύμπτωμα της κρίσης του συστήματος.Ένα μεγάλο μέρος των ψήφων που πήγαν στο συγκεκριμένο χώρο ήταν τυφλές ψήφοι οργής
Συνέβαλαν σε αυτό και  οι κυρίαρχες πολιτικές του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας υιοθετούσαν την πολιτική της ατζέντα.Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα όταν θα αναγκαστεί να πάρει συγκεκριμένη θέση στα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους θα αποκαλυφθεί το πραγματικό της πρόσωπο. Τα ποσοστά της θα ξεφουσκώσουν.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα  μπαίνει  και σε βαθειά πολιτική κρίση.
Το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο θα  επιχειρήσει σε μια χρονικά μακρά διαδικασία πολιτικών και κοινωνικών  αναταράξεων  και εκλογικών αναμετρήσεων  να επανασυνθέσει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας προς όφελός του.
Η  πολιτική , κοινωνική και ταξική σύγκρουση θα οξυνθεί  ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα στη χώρα μας.

Η  εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί   να σημάνει και  νίκη όλης  της Αριστεράς. Ιδιαίτερα αν το λαϊκό  κίνημα καταφέρει να στρέψει σε πιο ριζοσπαστικές θέσεις την ηγεσία του. Με αυτή την ελπίδα, εμείς παρά τις διαφορές μας, χαιρόμαστε  στην παρούσα συγκυρία,γι αυτή την εκλογική νίκη της συγκεκριμένης  δύναμης της Αριστεράς.

Το ΚΚΕ παρά τις μάχες που έδωσαν τα μέλη του και οι οπαδοί στο εργατικό κίνημα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ενισχύεται βεβαίως κατά μια εκατοστιαία μονάδα.
Είμαστε σίγουροι ότι ο σεχταρισμός και απομονωτισμός που καλλιέργησε και καλλιεργεί  η ηγεσία του θα κλονιστεί.
Είμαστε σίγουροί ότι οι αγωνιστές της βάσης του θα καταφέρουν  να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να ανταμώσουμε, όλες οι δυνάμεις της αριστεράς πολύ σύντομα  στους αγώνες .
Είμαστε σίγουροι ότι  οι όποιες διαφορές μας μπορούν να συζητηθούν σε ένα συντροφικό πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε να βγει από την εκλογική αφάνεια του 0,... στον αφρό.
Αποτελεί πλέον ένα διακριτό έστω και πολύ μειοψηφικό ρεύμα μέσα στην Αριστερά και στην κοινωνία και μάλιστα με ένα κρυστάλλινο καθαρό πολιτικό πλαίσιο όσον αφορά τη διαγραφή του χρέους, το ευρώ και την ΕΕ.
Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το σημερινό εκλογικό της βάρος στη  ανασύνθεση της Αριστεράς και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού κινήματος και στις επερχόμενες εξελίξεις..
Είμαστε σίγουροι ότι η φρεσκάδα των ιδεών της , η μαχητικότητα των μελών της και τα πολλά λαμπρά μυαλά που τη στελεχώνουν, θα δώσουν πολλά στο κίνημα  το επόμενο διάστημα
Εκλογικά μπορούσε να πάει και καλύτερα  από ό,τι πήγε και αυτό θα φανεί και σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις,  αν ξεπεράσει τις οργανωτικές αδυναμίες της και το σεχταρισμό που διακρίνει τις οργανωμένες συνιστώσες της .  


Εν κατακλείδι εκτός από το αστικό στρατόπεδο  και ο χώρος της Αριστεράς συνολικά μπαίνει σε περίοδο διεργασιών και μάλιστα έντονων.

Θα έχουμε σε πολλά επίπεδα ενδιαφέρουσες  εξελίξεις.