Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης Υγειονομικών Νοσοκομείου Μεσολογγίου



Πριν  λίγες  μέρες  συντελέστηκε  το  νέο «σχέδιο  διάσωσης» του  Ε.Σ.Υ.   από  τον  Α.  Λοβέρδο .
Σε νομοσχέδιο  που  αφορούσε το  υπουργείο προστασίας  του πολίτη (παροχή  από  ένοπλους  φρουρούς  προστασίας σε  εμπορικά   πλοία) πέρασε  14  ολόκληρα  άρθρα.
 Μεταξύ  αυτών :
-Άνοιξε  το δρόμο  για το ξεπούλημα  του Ντυνάν .Αφού δεν μπόρεσε
να διορίσει κοινή   διοίκηση  μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων έδωσε το δικαίωμα στο Δ.Σ. να μπορεί να πουλήσει μέχρι και το νοσοκομείο.
-Έδωσε το δικαίωμα στους εργαζόμενους στο Ε.Κ.Α.Β. να μπορούν να κάνουν μέχρι  33 ώρες απογευματινή υπερωρία  ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τους υπόλοιπους εμάς που μπορούμε να κάνουμε μέχρι 20 ώρες το μήνα.
-Ενώ σε εμάς η παρακράτηση από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο ,στο Ε.Κ.Α.Β. μπορεί να γίνει μέχρι τον Δεκέμβρη. 
 Φυσικά δεν στρεφόμαστε  ενάντια  στους εργαζομένους  του Ε.Κ.Α.Β.  Κάθε κατάκτηση ενάντια στο άθλιο αυτό  καθεστώς είναι καλοδεχούμενη και δείχνει ότι δεν είναι ανίκητοι όπως προσπαθούν να μας πείσουν.
 -ΚΑΙ  ΚΥΡΙΩΣ  ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Δίνει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία να προσλαμβάνουν προσωπικό με δελτίο παροχής υπηρεσιών (το περίφημο μπλοκάκι) ,οι οποίοι θα πληρώνονται από τα έσοδα του νοσοκομείου. Δηλαδή αν το νοσοκομείο δεν λειτουργεί με εμπορευματικά κριτήρια, δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί (μην ξεχνάμε τις μη προσλήψεις, τη μειωμένη επιχορήγηση από το κράτος κλπ), άρα θα απαξιώνεται και θα οδηγηθεί στο μαρασμό-κλείσιμο.

Αυτές είναι οι νέες « σωτήριες»  παρεμβάσεις του υπουργού  του PSI  και του  μαύρου  μετώπου ενάντια στο λαό.

ΣΤΟ  ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ  ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ

                                                   
                               ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                              Νοσοκoμείου  Μεσολογγίου