Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας


             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
                       ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ


                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τη Πέμπτη 29/3/12 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας συμμετέχουν στη 5ωρη στάση εργασίας 10πμ έως 3μμ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.
Δε θα επιτρέψουμε τη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της υγείας τη στιγμή μάλιστα που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια , στην ανεργία και στο κοινωνικό αποκλεισμό.
Η κυβέρνηση της Τρόικας μείωσε κατά 40% το κονδύλι για τη πληρωμή νυχτερινών-αργιών και εφημεριών του προσωπικού του νοσοκομείου. Δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα. Στενάζει το νοσοκομείο από την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης, τη στιγμή μάλιστα που οι επισκέψεις ασθενών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με τη δημιουργία του εκτρώματος που λέγεται ΕΟΠΥΥ.
Παρόλα αυτά γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανα βάρδια για να μειωθεί το κόστος ,τη στιγμή μάλιστα που ήδη λειτουργούμε με το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Αυτό έχει σαν αντίκτυπο τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θέτει όμως και σε κίνδυνο τον ασθενή και το προσωπικό.
                                              ΖΗΤΑΜΕ
-Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας
-Αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Καταβολή ΤΩΡΑ των δεδουλευμένων.
-Λέμε ΟΧΙ στις αξιολογήσεις-απολύσεις προσωπικού
-Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων
-Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας με επαρκές προσωπικό και μέσα στα Κέντρα Υγείας
-Να καταργηθεί τώρα η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει τις προσλήψεις στα Νοσοκομεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ με μπλοκάκι.
-Διατήρηση των Νοσηλευτικών τομέων και κατάργηση της διάταξης που τους αποσυνδέει από τους αντίστοιχους Ιατρικούς τομείς.
-Οι παρακρατήσεις των αναδρομικών με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου να γίνουν σε δόσεις τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 29/3/12 ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ                 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ                                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ