Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Υπερωρίες και Εφημερίες θα πληρωθούν(;) το καλοκαίρι του 2012;


Περίεργα (αν μπορεί να τα πει κάποιος περίεργα) τα σενάρια που εξυφαίνονται από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Η κυβέρνηση δεν απελευθερώνει κονδύλια για τη πληρωμή των εργαζομένων.
Μάλιστα οι διάφορες "υποσχέσεις" που δίνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες παραπέμπουν σε περίεργες σαλαμοποιήσεις των  οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών.
Όπως φαίνεται και από το δελτίο τύπου της ομοσπονδίας προσωπικού του ΕΚΑΒ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), αλλά και από κατευθύνσεις που έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υουργείου Υγείας στην τελευταία της συνάνηση με τους διοικητές των νοσοκομείων, πρώτα θα γίνει προσπάθεια(!) να καταβληθούν τα εξαιρέσιμα, Κυριακές –Αργίες και... μετά τα υπόλοιπα δηλαδή υπερωρίες, εφημερίες.

Σημειώνουμε ότι :

1.με βάση και την ΠΟΕΔΗΝ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) «Οι πρόσθετες αμοιβές είναι πετσοκομμένες κατά 20% του αρχικού κονδυλίου και οι τελευταίοι 4 μήνες κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι».
2.με βάση δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ότι για τις εφημερίες πιθανώς θα χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για το 2011..

 ... προκύπτει: ότι  η καταβολή των  πρόσθετων  αμοιβών  των εργαζομένων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους, κινδυνεύει άμεσα να παραπεμφθεί  για το καλοκαίρι του …2012 (που θα ‘ναι παχιές κι οι μύγες….)!!!


Άποψή  μας είναι ότι άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε μαζικότατες  επισχέσεις εργασίας,  διεκδικώντας τώρα πριν τις γιορτές, την καταβολή και του τελευταίου σεντ από τα οφειλόμενα!