Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.


 Πραγματικά η κατάσταση στο νοσοκομείο μας, σε όλα τα επίπεδα, έχει ξεφύγει. Ελλείψεις, ελλείψεις παντού, και κυρίως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για το νοσηλευτικό προσωπικό. Υπερωρίες εξοντωτικές, τα ρεπό σχεδόν έχουν ξεχαστεί, απλήρωτες υπερωρίες από τον Μάιο και οι άδειες κομμένες.  Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όριά τους. Αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδης πια ανάγκες των ασθενών σε φροντίδα, δεν επαρκούν τα χέρια, δεν αντέχουν.

 Και το χειρότερο από όλα , λόγω της έλλειψης προσωπικού, τους ανατίθενται καθήκοντα πέρα των αρμοδιοτήτων τους, καθήκοντα για τα οποία δεν έχουν εκπαιδευτεί ούτε είναι υποχρεωμένοι να τα εκτελούν.  Τι να κάνουν όμως; Να αφήσουν τον ασθενή στην τύχη του Μνημονίου;

 Να φυλάει ο θεός μη συμβεί κάτι. Άνθρωποι είμαστε, θα σπάσουμε καμιά μέρα, θα γίνει το λάθος και μπορεί να είναι μοιραίο.

 Αυτό δεν φαίνεται να το σκέφτεται ούτε η ηγεσία του Υπουργείου, ούτε και η Διοίκηση. «δεν έχουμε λεφτά» άλλοθι για να καλύψουμε όλη τη διάλυση του συστήματος υγείας που έγινε σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια.

 Και τώρα τι; Η κατάσταση θα χειροτερέψει.. Δεν περιμένουμε καλύτερες μέρες. Κοιτάμε και την νέα πτέρυγα Βεργωτή και αναρωτιόμαστε.   Με τι προσωπικό , τι εξειδικευμένους γιατρούς θα λειτουργήσει;

Μάλλον θα μας μείνει το κτίριο στο.. χέρι!

Πηγή: Kefalonia Press