Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τον Ιανουάριο έρχεται άγριο τσεκούρωμα στους μισθούς των γιατρών


Μετά τα Θεοφάνεια , αναβαπτισμένη με τη χάρη του αγίου πνεύματος, η πολιτική συγκυβερνητική συμμορία  θα επιτεθεί και στα ειδικά μισθολόγια και βεβαίως και σε αυτά των ιατρών του ΕΣΥ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ έχει το "ΕΘΝΟΣ"  (κλικ εδώ)

Εμείς αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα, που αν το μελετήσετε λέει πολλά και για το μέγεθος της μισθολογικής απώλειας και για την τεχνική με την οποία θα μειωθούν οι μισθοί

Γιατρός του ΕΣΥ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση γιατρού του ΕΣΥ ο οποίος έχει τη θέση διευθυντή και διαθέτει προϋπηρεσία 27 χρόνια. Οι συνολικές αποδοχές που έχει σήμερα, μετά την κατάργηση του επιδόματος γάμου και τη χορήγηση οικογενειακής παροχής μόνο εάν διαθέτει ανήλικο τέκνο, και μετά τις περικοπές που έχει υποστεί στα επιδόματα φτάνουν τα 4.481 ευρώ (2.054 ευρώ βασικός μισθός, 291 ευρώ επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, 219 ευρώ πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και 1.916 ευρώ για εφημερίες). Με το νέο μισθολόγιο αναμένεται να απολέσει τουλάχιστον 638 ευρώ από την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων.
Εάν αλλάξει -όπως αναμένεται... ο τρόπος υπολογισμού του χρονοεπιδόματος και μειωθεί το ποσό των εφημεριών στο 60% των βασικών αποδοχών, τότε οι τελικές αποδοχές που θα λαμβάνει θα είναι μειωμένες κατά 30% περίπου, «αγγίζοντας» το ποσό των 3.136 ευρώ.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ