Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της αίτησής της, για προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας.



Αρχικά περιληπτικά
Ο Διοικητής του νοσοκομείου κατέθεσε (ανέγνωσε δήλωσή  του στη Γενική Συνέλευση) με την οποία δηλώνει ότι «αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων», ζητά «αναβολή της εκδίκασης προσωρινής διαταγής» μέχρι την Παρασκευή, για να «διευθετήσει» το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων, παράλληλα όμως ζητά από τους εργαζόμενους «να λύσουν την επίσχεση εργασίας».

Αναλυτικότερα.
Σήμερα έγινε μια μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, στην οποία οι εργαζόμενοι  ενημερώθηκαν, εν όψει της δίκης , από το ΔΣ του σωματείου τους  για το περιεχόμενο της αίτησης άσκησης επιβολής ασφαλιστικών μέτρων  και της αίτησης άσκησης προσωρινής διαταγής κατά της κινητοποίησής τους  στο Νοσοκομείο.
Κατά  τη διάρκεια της συνέλευσης αναγνώσθηκαν  (καταχειροκροτούμενα) το κείμενο συμπαράστασης  της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και το κείμενο της τριμελούς επιτροπής των ιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση του μη ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι προσήλθαν μαζικά στα δικαστήρια όπου εκδηλώθηκε συμπαράσταση με την ίδια την παρουσία τους  από πολλούς  άλλους εργαζόμενους της πόλης, ιατρών , εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, του Εργατικού Κέντρου της Πρέβεζας, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, συνδικαλιστικών παρατάξεων, δημοτικών κινήσεων κ. α.
Η νομική σύμβουλος του Νοσοκομείου ζήτησε αναβολή της  αίτησης εκδίκασης προσωρινών μέτρων.
Η αίτηση της έγινε δεκτή από το πρωτοδικείο.

Η επίσχεση συνεχίζεται και αύριο οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση για  να καθορίσουν τη στάση τους

Έχει εκδηλωθεί ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης από εργαζόμενους και σωματεία  νοσοκομείων  από όλη την Ελλάδα, που μέρος του δημοσιεύεται στο παρόν ιστολόγιο.(κάνουμε προσπάθεια να δημοσιευθούν έγκαιρα όλα).

Επί της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων  
Δεν θα υπεισέλθουμε στα νομικής φύσης  σημεία του  εγγράφου,τα οποία είναι μια συνταγή-καρμπόν  που χρησιμοποιούν οι νομικοί εκπρόσωποι των διοικήσεων κάθε φορά  που  βρίσκονται μπροστά  σε μιας τέτοιας μορφής κινητοποίηση.
Κατά την άποψή μας είναι σχετικά  εύκολα αντιμετωπίσιμα, μπορούν να καταρριφθούν σε μεγάλο βαθμό  ένα προς ένα.
Κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε στο διαδίκτυο το έγγραφο για να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι και από άλλα νοσοκομεία.

Έχει ιδιαίτερη σημασία  όμως μια παράγραφος του εγγράφου,  η οποία είναι ψευδής , άκρως συκοφαντική ,  άκρως προσβλητική και προβοκατόρικη για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου  και η οποία με λίγα λόγια ανοικτά   αναφέρει ότι:

· δεν εξυπηρετούνται  επείγοντα περιστατικά(αναφέρει μάλιστα ενδεικτικά «περιστατικά γρίπης που χρήζουν άμεσης εξυπηρέτησης»)  
·   Ένεκα της κινητοποίησης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ο όγκος ασθενών
·   ενέσκηψαν πολλά προβλήματα και παράπονα  ασθενών .

Για να τελειώνουμε με αυτήν την προβοκάτσια. 
Με  απόλυτη γνώση και συναίσθηση του τι γράφουμε δηλώνουμε:

  • Όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται .Τόσο από το ιατρικό όσο και από νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Πολύ δε περισσότερο, που τα περιστατικά που προσέρχονται με συμπτώματα γρίπης κατευθύνονται, όπως είναι λογικό,  στα επείγοντα ιατρεία και αντιμετωπίζονται εκεί. Αυτή η τακτική πάγια ακολουθείται  από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου… εδώ και δεκαετίες. Όποιοι  έχουν  άλλη άποψη ας την καταθέσουν  στην εισαγγελία ( με ονόματα)  για άμεση διερεύνηση.
  •  Στη κινητοποίηση (επίσχεση εργασίας) συμμετέχουν μόνο οι εργαζόμενοι που έχουν έννομο συμφέρον. Δηλαδή οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε κυκλικά ωράρια (βάρδιες ) και επίσης κατά τις αργίες .Σε όλους όμως τους κλάδους του κινητοποιούμενου προσωπικού (νοσηλευτές, κλπ)  και σε όλα σχεδόν τα τμήματα  και κλινικές του Νοσοκομείου υπάρχουν εργαζόμενοι που για τον α΄ ή β΄ λόγο κάνουν μόνο πρωινό ωράριο εργασίας και είναι και αρκετοί. Αυτό το προσωπικό δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση (γιατί δεν έχει έννομο συμφέρον-δεν διεκδικεί δεδουλευμένα) και άρα εκτός από  τα επείγοντα καλύπτει και τακτικά περιστατικά. Εκτός  αυτού του προσωπικού, το σωματείο έχει τοποθετήσει σε όλα τα τμήματα και στις κλινικές και προσωπικό ασφαλείας ( για τα επείγοντα) ίσο με το προσωπικό που εργάζεται κατά τη νυχτερινή υπηρεσία στο Νοσοκομείο.Άρα τα περί μη εξυπηρέτησης του όγκου των ασθενών είναι παραμύθι της Χαλιμάς!!!
  •  «Ενέσκηψαν πολλά προβλήματα και παράπονα ασθενών» .Ονόματα;Για να τα ελέγχουμε!!! Eκτός αν  οι συντάξαντες το έγγραφο αίτησης επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, θεωρούν εγκλημα καθοσιώσεως τη διακοπή για μερικά λεπτά της  συνταγογράφησης ώστε να κατευθυνθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην αντιμετώπιση ενος  οξέως πνευμονικού οιδήματος και ενός  εμφράγματος.Οπότε  ας το δημοσιεύσουν, να το μάθει και το πόπολο και να το στείλουν και στην επιτροπή να το εντάξει στα… θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Αλήθεια τωρα με την  κινητοποίηση ενεφανίσθησαν ως δια μαγείας τα  παράπονα  των ασθενών ;

Ας δείξουν λίγη σοβαρότητα  λοιπόν!

Και για το τέλος
Η διοίκηση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΑΠΕΣΥΡΕ ούτε τα ασφαλιστικά μέτρα, ούτε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής.
Απλά ζήτησε ΑΝΑΒΟΛΗ.
Χωρίς μάλιστα καμία συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων ( στη δήλωσή της στα δικαστήρια αναφέρει για «προσπάθειες διευθέτησης»)!

Και αντί αυτών, ζητά να σταματήσει η επίσχεση.

Όποιος έχει στοιχειώδη νοημοσύνη αντιλαμβάνεται ότι με τα μέχρι τώρα κατατεθέντα –δεδομένα,  πρόκειται για ελιγμό κάτω από την πίεση που δέχεται .

Εκτός αν έχει αύριο να μας προσκομίσει κάτι ...πιο χειροπιαστό!

Οι εργαζόμενοι έχουν αύριο γενική συνέλευση.

Κάτω από τα μέχρι στιγμής δεδομένα  εκτιμούμε ότι η επίσχεση θα συνεχιστεί!!!

Τα νοίκια, οι τράπεζες, η εφορία ,  ο φούρναρης και η ΔΕΗ ως γνωστόν δεν δέχονται υποσχέσεις...