Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαράσταση στο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας -Να μην επιτρέψουμε να περάσει η τρομοκρατία στον δίκαιο αγώνα τους.


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Πρέβεζας (Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και  στήριξή  της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για την καταβολή δεδουλευμένων 6 μηνών,  για εργασία που παρασχέθηκε τις νύχτες, τις Κυριακές και τις Αργίες.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα «απαντώντας» στην επίσχεση εργασίας που κάνουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας το αυτονόητο: δηλαδή να πληρωθούν τα χρήματα για τα οποία έχουν εργαστεί!

Η συγκυβέρνηση  του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ε.Ε και του ΔΝΤ , συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου, που  κατακρήμνισε με μια σειρά από  βάρβαρα και  αντιλαϊκά μέτρα, καθώς και με το νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο,  τις αποδοχές  των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Λεηλάτησε και λεηλατεί τα εισοδήματα τους μέσα από αλλεπάλληλα κύματα φοροεπιδρομών και επιβολής χαρατσιών και τώρα επιβάλει μια εσωτερική στάση πληρωμών  προς  τους εργαζομένους,  αρνούμενη να εγκρίνει και να εκταμιεύσει τα αναγκαία κονδύλια για την πληρωμή εργασίας 6 μηνών! Δημιουργώντας  έτσι  σε δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους  σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού.

Αυτή η πολιτική είναι συνέχεια και τοπική εφαρμογή  της  γενικότερης πολιτικής αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων και ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των  τραπεζών και του κεφαλαίου. Στο νοσοκομείο εκφράζεται με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, στην Ένωση και τους συνεταιρισμούς της πόλης η ίδια κατάσταση με τους εργαζόμενους απλήρωτους, σε πολλούς από τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους επικρατούν απειλές, απολύσεις, εκβιασμοί να μην καταβληθούν μεροκάματα  ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων.
Ο κατάλογος μακρύς…

Μια σιωπή επικρατεί γύρω από την στυγνή, καθημερινή καταπάτηση ακόμη και βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Η ΣΙΩΠΗ ΑΥΤH ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ
Οι απεργίες διαρκείας στη Χαλυβουργία, στην Αλαπίς, στη Γερολυμάτος Κοσμέτικς, στο ΑΛΤΕΡ, στο Πόρτο Καρράς, στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι αγώνες σε δεκάδες χώρους δουλειάς δείχνουν το δρόμο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Πρέβεζας, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο οι οποίοι  για χρόνια τώρα με την καθημερνή και καθ’ όλο το 24ωρο παρουσία και εργασία τους, κρατούν όρθιο το Νοσοκομείο της πόλης και του νομού μας, παρέχοντας φροντίδα σε  δεκάδες χιλιάδες ασθενείς συμπολίτες μας, κόντρα στα σχέδια  των κυβερνήσεων και των ντόπιων τοποτηρητών τους, που θέλουν την  υποβάθμιση και την συρρίκνωσή του.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)