Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επ' αόριστο επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων


Σε επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων που διεκδικούν την καταβολή των εδώ και 4 μηνών δεδουλευμένων τους.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης
“η κωλυσιεργία του Υπουργείου μας αναγκάζει να προβούμε σε αυτήν την κίνηση μέσα στις γιορτές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι να μείνουν απλήρωτοι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια”.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη με καταλήψεις τριών χώρων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οπότε και έλαβαν τη διαβεβαίωση από το Διοικητή του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή ΔΥΠΕάρχη ότι θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα για τους δύο τουλάχιστον μήνες.
Ωστόσο, όπως εξήγησε στο Flashnews.gr o κ. Κωνσταντουλάκης
“απέναντι σε αυτές τις διαβεβαιώσεις είμαστε δύσπιστοι αφού εδώ και αρκετό καιρό είχαμε ανάλογες υποσχέσεις για την καταβολή του μήνα Αυγούστου, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταβληθεί. Ένα έγγραφο που έφτασε στα χέρια μας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που αναφέρεται στην πιθανή μη πληρωμή των δεδουλευμένων, μας κάνει και εμάς να αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία τις νέες διαβεβαιώσεις”.
Αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού και εξετάσεις
Στο Νοσοκομείο υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών και έκτακτων περιστατικών ωστόσο αναβάλλονται τα τακτικά και προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις.
Απευθυνόμενος στον κόσμο ο κ. Κωνσταντουλάκης κάνει έκκληση για κατανόηση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “εμείς τόσα χρόνια ήμασταν δίπλα στο χανιώτικο λαό, τώρα ζητάμε την συμπαράστασή του”, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι από την κινητοποίηση τους δεν θα θιγεί η ασφάλεια των ασθενών.