Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Tα νεότερα "νέα μέτρα" στην Ελλάδα - εν τάχει


Αναδημοσίευση από  το ιστολόγιο ciaoant1

 
Λόγω έλλειψης χρόνου, μερικές ειδήσεις σε "τηλεγραφική" μορφή από την Ελλάδα:

- Εκλογές; Ποιες εκλογές; Και τι γίνεται αν ψηφίσετε κάτι άλλο εκτός από το μέχρι τέλους ρήμαγμα σας; Καλύτερα να προεκτείνουμε λίγο ακόμα το μίνι-πραξικόπημα μας, και να συνεχίσουμε με τον τραπεζίτη Παπαδήμο και τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ - και μετά βλέπουμε αν χρειαστεί και τίποτα ακόμα πιο hard-core...Κίνημα υπέρ της παράτασης της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου (Α.Διαμαντοπούλου, Π.Ευθυμίου, Γ. Στεφανόπουλος)

- Όλα πάνε κατ' ευχήν, και ας μας λένε ότι τάχα "αποτυγχάνουν". Οι τραπεζίτες διασώζονται, οι εργάτες ρημάζονται, και το έδαφος στήνεται για μια ιστορικών διαστάσεων λεηλασία στο προσεχές μέλλον. Ιδού και ο νέος προϋπολογισμός: 2012: Πιο πίσω κι από τη χρεοκοπία του 1932! Το 52% του προϋπολογισμού πάει στους τοκογλύφους!

- Τα συσσίτια επιστρέφουν στα σχολεία (κακώς, αμάν πια με αυτή τη φιλανθρωπία - γιατί να κρατάμε στη ζωή αυτή τη "χαμένη γενιά"; Καλύτερα να πετάξουμε μερικούς από αυτούς από το γκρεμό, και να τελειώνουμε. Μα αν είναι δυνατόν να αφαιρούμε πόρους από τους κακόμοιρους τους πιστωτές, προκειμένου να ταΐζουμε τα παιδιά εκείνα που είναι φτωχά και δεν έχουν φαγητό να φάνε. Κάτω τα χέρια από τις αγορές).

- Σε... «είδος», δηλαδή, με προϊόντα από τα ράφια και τα ψυγεία, προτίθεται να πληρώνει μέρος των αποδοχών των εργαζόμενων μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα της Θεσσαλίας, επιχειρώντας προφανώς να συρρικνώσει το μισθολογικό κόστος! (αίσχος - και γιατί να το συρρικνώσει, αντί να το καταργήσει εντελώς, μην πληρώνοντας ούτε σε χρήμα ούτε σε είδος; Να μια θαυμάσια ιδέα που θα έδινε μεγάλη επενδυτική πνοή στην οικονομία)

- Η τρόικα με όπλο της αποφάσεις της συνόδου κορυφής έρχεται στην Ελλάδα για να ανατρέψει τις συλλογικές συμβάσεις, να τοποθετήσει επιτρόπους, να απαιτήσει πακέτα μέτρων ακόμα 7,7 δισ. και να επιβάλει πολιτική συναίνεση (πάμε γρήγορα στο αεροδρόμιο να την υποδεχτούμε σαν τους οπαδούς των ομάδων που αποθεώνουν τους νέους ποδοσφαιριστές, τους δίνουν κασκόλ, τους τραγουδάνε ύμνους, κτλ. Άλλωστε, είναι δίκαιο το να εργάζεσαι και να αμείβεσαι με ψίχουλα, ώστε μια μικρή ολιγαρχία να τσεπώνει όλα τα κέρδη, οπότε είναι λογικότατο το να αμείβεσαι ολοένα και λιγότερο - και αυτό ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα. Η Κίνα δείχνει το δρόμο!)

- ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΣΟΦΩΝ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς ΥΓΕΙΑΣ (διαβάστε το αν θέλετε, αλλά εγώ ένα σας λέω: Μην αρρωστήσετε. Γιατί πλέον δεν σας έχουμε ανάγκη, προτιμούμε να εργάζονται οιΚινέζοι και να ψοφήσουν οι Δυτικοί μέχρι να "κινεζοποιηθούν". Ως τότε, σιγά μη δώσουμε λεφτά για την περίθαλψη σας. Αν..."χαλάσετε", θα φάτε πέταμα, έχουμε πολλούς "ανταλλακτικούς" εργάτες και δε σας χρειαζόμαστε.

- ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΕΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ-Βάζουν λουκέτο 40 ιδρύματα πρόνοιας (δηλαδή υπάρχουν και ιδρύματα που δε βάζουν λουκέτο; Αν ναι, γιατί; Πού είναι η τρόικα να διαμαρτυρηθεί για τις "αδικαιολόγητες καθυστερήσεις" στην εκτέλεση των πλάνων; )

- Φαρµακοποιοί σε απόγνωση. Τα ασφαλιστικά ταµεία τούς χρωστάνε εκατοµµύρια και οι ασθενείς πληρώνουν τη νύφη (και ποιος να την πληρώσει δηλαδή; Όσο για τα φάρμακα που δε θα έχετε, δεν πειράζει, έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της υπερσυνταγολόγησης. Μην υποκύπτετε λοιπόν στις σειρήνες του λαϊκισμού που θέλουν να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι τάχα αυτή η πολιτική θα σας ρημάξει).

- Η λεηλασία της Proton (διαρκώς νέα στοιχεία, και πόσα ακόμα θα υπάρχουν που δε θα ακούσουμε ποτέ. Τέλος πάντων, πρόκειται περί "μεμονωμένου περιστατικού", γενικά μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι υπάρχει μια αριστοκρατία του χρήματος που ελέγχει την εξουσία και τον πλούτο, αυτά είναι ψέματα των κομμουνιστών για να σας αποσπάσουν από την "εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση").

- Καταγγέλλουν ξεπούλημα Εγνατίας Οδού (έλα μωρέ, πώς κάνουν έτσι; Επειδή δηλαδή τα "φιλέτα" πωλούνται σε μερικούς ολιγάρχες ώστε να πληρωθούν ολοένα και περισσότερους τόκους για ολοένα και περισσότερα δάνεια οι πιστωτές του κράτους; )

- Mοιρασιές και όποιος αντέξει (εντάξει μωρέ,και τι έγινε που τα πάντα ελέγχονται ολιγαρχικά από μια χούφτα ομίλους; Σε λίγο θα μας πείτε ότι πρέπει να τους ανατρέψετε, και να πάρετε στα χέρια σας την εξουσία και τον τον πλούτο που τώρα κατέχουν αυτοί σε βάρος σας. Είναι όμω ςπροφανές ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, διότι σε μια δημοκρατία, ο πλούτος και η εξουσία είναι συγκεντρωμένα σε λίγα χέρια, με τους πολλούς να υποφέρουν. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, και απορώ γιατί μερικοί δεν τα καταλαβαίνουν/δέχονται).

- Συμφωνία - πακέτο για την ενέργεια (έτσι μπράβο, όμορφα και νοικοκυρεμένα, έγινε μια "δίκαιη μοιρασιά" του συγκεκριμένου φιλέτου).

- Ενα «κοράκι» της χρεοκοπίας συμμετέχει στην επιτροπή PSI (γιατί μόνο ένα, τα άλλα κοράκια απέχουν; Να τα καλέσουμε κι αυτά αν είναι - "μη λείψει κανείς")

- Παγώνει ο έλεγχος για καταθέσεις στην Ελβετία - Βουλευτές σε ρόλο ελεγκτή και ελεγχόμενου όπου κανένας κανόνας δεν ισχύει εκ των προτέρων και όλα λειτουργούν ad hoc. (άστα αυτά τώρα και δώσε στους βουλευτές και μερικά ακόμα εκατομμύρια ως αποζημίωση, όπως νομίμως διεκδικούν - όχι άλλες κωλυσιεργίες στο ελληνικό δημόσιο).

- Επένδυσαν 11 δισ. δολ. οι Ελληνες εφοπλιστές για νέα πλοία το 2011-Στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτικής βιομηχανίας συνεχίζουν να βρίσκονται οι Ελληνες εφοπλιστές και το 2011, ελέγχοντας το 16,17% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwt (πόσους φόρους πλήρωσαν στο κράτος αυτοί; Τίποτα. Πόσα από τα πλοία του να ναυπήγησαν εδώ; Μάλλον κανένα (ας είναι καλά τα ασιατικά ναυπηγεία). Να πως μπορείς να γίνεις και εσύ ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Μετά αγοράζεις και ομάδες όπως ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό, ή αγοράζεις ΜΜΕ όπως ο Αλαφούζος, και κάνεις ξέπλυμα χρήματος, ή λες στον κόσμο "την αλήθεια" σχετικά με την "εθνική προσπάθεια" που πρέπει να καταβάλλουμε "όλοι μαζί" για να βγούμε "από κοινού" από την κρίση).