Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βρίσκοντας τον Λοβέρδο στα υπόγεια…


Ενημέρωση από Υπουργείο Υγείας 16-12-2011

Στη παράσταση διαμαρτυρίας των νέων γιατρών και των φοιτητών Ιατρικής στο Υπουργείο υγείας χθες Παρασκευή και μετά από δεκάδες παραστάσεις που ο φερόμενος ως υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος συστηματικά απουσίαζε ή αρνιόταν να συναντηθεί με οποιονδήποτε μη τροικανό, τον ξετρυπώσαμε κατά τύχη έξω από το αμφιθέατρο του Υπουργείου, στο υπόγειο.

Με σιγανή φοβισμένη φωνή και χρησιμοποιώντας δεκάδες ψέματα (για τον αριθμό των γιατρών, για τις αναμονές, για τον διάλογο με τους φορείς κτλ κτλ) ο κ. Υπουργός αναγκάστηκε έστω και έτσι να δεσμευθεί σε συνάντηση στο υπουργείο υγείας την επόμενη Τετάρτη 21/12/2011. Ταυτόχρονα δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς καμία ντροπή ότι έχει αποφασίσει να περάσει το νομοσχέδιο για την ιατρική εκπαίδευση παρά τη κατηγορηματική αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ιατρικού κόσμου για την οποία δήλωσε άγνοια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με όποιον έχει συζητήσει ή συνομιλήσει από τους αρμόδιους φορείς συμφωνεί 100%.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ή αυταπάτη ότι ο κ. Υπουργός θα δεχτεί οποιονδήποτε την ερχόμενη Τετάρτη ή δεν θα ανακαλύψει κάποια εκ νέου δικαιολογία για να μην έρθει αντιμέτωπος με την οργή των νέων συναδέλφων που βλέπουν καθημερινά το μέλλον τους και το σύστημα υγείας του τόπου να ρημάζεται. 

Ακόμα όμως κι αν επιλέξει να είναι εκεί λέμε ανοικτά προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών είναι η απόσυρση του κατάπτυστου προσχεδίου νόμου του ΚΕΣΥ, η παραίτηση των μελών του ΚΕΣΥ που συνέταξαν το συγκεκριμένο έκτρωμα και το μαζικό άνοιγμα θέσεων για ειδικότητα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μεγάλων αναμονών για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η διαχρονική πολιτική του υπουργείου υγείας.

Δεν δίνουμε άλλοθι σε κανέναν υπουργό να χρησιμοποιήσει καμία συνάντηση ως συνέχιση του δήθεν διαλόγου που διεξάγει όλο αυτό τον καιρό. Καλούμε όλα τα συντονιστικά όργανα και τους θεσμικούς φορείς να μην πάνε βήμα πίσω από τις κατεκτημένες θέσεις των 12 σημείων και των ψηφισμάτων του ΙΣΑ του ΠΙΣ, της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ. 

Κανένας διάλογος στη βάση του κατάπτυστου σχεδίου νόμου δεν μπορεί να υπάρξει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, φοιτητές, εν αναμονή, άνεργους, ειδικευόμενους, ειδικευμένους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Τετάρτη 21/12/2011 11:00. Καλούμε την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ και τους ιατρικούς συλλόγους να προκηρύξουν απεργία εκείνη την μέρα και να παρέχουν όλα τα μέσα σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να κατέβουν στο υπουργείο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 21/12 11:ΟΟ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. 
ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ – ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ – ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.


Πηγή:Α.Ρ.Σ.Ι.