Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο εκβιασμός δε θα περάσει.


Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Συντονιστικό Πρέβεζας

Ο εκβιασμός δε θα περάσει

Το κίνημα και η αριστερά έχει την εμπειρία και αναμένει σκλήρυνση της καταστολής  και του αυταρχισμού, προκειμένου να περάσει η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της κοινωνικής κατεδάφισης, που υλοποιείται από το μαύρο μέτωπο, της τριμερούς συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνέχειας της προηγούμενης του Παπανδρέου.

Σε αυτό το πλαίσιο αστραπιαία αντέδρασε και ο - μέχρι χθες συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο χώρο της υγείας - διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας στην επίσχεση εργασίας που άρχισαν οι εργαζόμενοι σε αυτό στις 9 του Δεκέμβρη, προκειμένου να δείξει αντανακλαστικά προσαρμογής στις απαιτήσεις των προϊσταμένων και να εγγράψει υποθήκες για το μέλλον.

Αυτή την ταχύτητα βέβαια δεν την έδειξε στην πληρωμή των εργαζόμενων. 
Εύγε!

Αιτία της επίσχεσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η επί μήνες μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Δεδουλευμένα που φθάνουν και τα 7.000 ευρώ. Δεδουλευμένα που εάν δεν πληρωθούν γιορτές δεν βλέπουν, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους. Η αντίδραση ήταν η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που θα κριθούν το μεσημέρι της Δευτέρας 12/12 στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας.

Ωραίο σύστημα κι αυτό, να δουλεύουν οι άνθρωποι, χωρίς αυτή την κουτσουρεμένη αμοιβή, όπως έχει καταντήσει από τις συνεχείς περικοπές, να μην πληρώνονται κι όταν αντιδρούν, να δυσφημούνται και να σύρονται με διαδικασίες  express, στα δικαστήρια.
Απλήρωτη δουλειά, απόλυση – εφεδρεία, μείωση σε επίπεδα Κίνας των αποδοχών, ανασφάλεια, ανεργία, εξαθλίωση. Αυτή είναι η πολιτική τους. Πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους (ασφάλιση, παιδεία, υγεία), ληστεία του λαού μέσω άμεσων (χαράτσια)  ή έμμεσων φόρων (αυξήσεις τιμών, ΦΠΑ κλπ.), ικανοποίηση των αφεντικών τους. 
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους!
Για άλλη μια φορά όμως θα βρουν απέναντι τους σύσσωμο το λαό.
Τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς,  τα κινήματα.
Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.
Όλοι  στα δικαστήρια την Δευτέρα 12/12  στις 2 το μεσημέρι.
Να τους επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο τον φόβο που προσπαθούν να περάσουν!
Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
11/12/2011