Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κατάληψη επ'αόριστον από τους εργαζομένους στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων


Σε κατάληψη του γραφείου του Διοικητή, του γραφείου του Πρωτοκόλλου και του ταμείου προχώρησαν σήμερα από το πρωί οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης η κατάληψη γίνεται γιατί δεν έχουν καταβληθεί από το υπουργείο δεδουλευμένα αργιών και νυχτερινά 4 μηνών.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντουλάκης αν δεν καταβληθούν τα χρήματα αυτά οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα ενδέχεται να μην πληρωθούν για το μήνα Δεκέμβριο.

Η κατάληψη στους 3 χώρους του νοσοκομείου ξεκίνησε από  το πρωί.

Ένας  από τους λόγους επίσης για τον οποίο προβαίνουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση οι εργαζόμενοι είναι,  όπως επισημαίνουν και οι κατά πολύ μειωμένες αποδοχές τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν πλέον ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου από την πλευρά της διεμήνυσε στους εργαζόμενους πως εντός των προσεχών ημερών, θα τους καταβληθεί ο ένας μήνας των δεδουλευμένων, ενώ σε συνεργασία με την ΔΥΠΕ θα γίνει προσπάθεια για την καταβολή μεγαλύτερου πόσου χρημάτων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ίδρυμα σημείωσε χαρακτηριστικά πως ενώ το Υπουργείο δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην καταβολή χρημάτων προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων αντίθετα κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους.

Η κατάληψη των τριών χώρων του νοσοκομείου θα συνεχιστεί επ'  αόριστον.

Πηγή:FlashNews.gr