Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και τις διαρροές για το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011


Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ως έκτρωμα και καταλήγει ως τέρας που απειλεί να κατασπαράξει την περίθαλψη των πολιτών και να συνθλίψει μέχρι πολτοποίησης τους λειτουργούς της υγείας. Η σφοδρή αντίδραση της ιατρικής κοινότητας αναγκάζει την κυβέρνηση Παπαδήμου σε παλινωδίες, εσωτερικές έριδες και προφανή αδυναμία να δώσει εξηγήσεις πώς 9,5 εκατ. έλληνες ασφαλισμένοι θα βρεθούν από 1ης Ιανουαρίου παντελώς ανασφάλιστοι!
Το κυβερνητικό απόσπασμα Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βουδούρη, αντιλαμβανόμενο την κατάρρευση που επέρχεται, χρησιμοποιεί τις τελευταίες μέρες τους πιο απίθανους εκβιασμούς, ώστε να εξαναγκάσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας τις γνωστές εξευτελιστικές αμοιβές των 6,48 ευρώ ανά περιστατικό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση. Στόχος να φανεί ότι ο πολυπλόκαμος και τερατώδης αυτός οργανισμός μπορεί να κινείται.
Δυστυχώς δεν κινείται!
Η άρνηση των γιατρών να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αφήνουν ως μόνη διέξοδο στην κυβέρνηση την «αξιοποίηση» των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων του ΕΣΥ για τη διοχέτευση σ΄ αυτά 9,5 εκατ.
ασφαλισμένων.
Πιστεύουν λοιπόν οι κύριοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης πως οι γιατροί του ΕΣΥ, αυτούς τους οποίους λοιδορούν και καθυβρίζουν καθημερινά, ότι θα γίνουν το αντιστήριγμα στις ακροβασίες και τους ολέθριους πειραματισμούς τους, αναλαμβάνοντας την περίθαλψη ολόκληρου του ελληνικού πληθυσμού.
Ενώ κλείνουν κλινικές, ακόμη και ολόκληρα Νοσοκομεία, από την ελλειπή στελέχωση, αυτοί αποπειρώνται να οδηγήσουν το ΕΣΥ σε τέτοια άναρχη υπερφόρτιση, ώστε να καταρρεύσει άμεσα κι αυτό και να μην απομείνει καμιά διέξοδος υγειονομικής κάλυψης των πολιτών.
Ταυτόχρονα ανοίγουν ζήτημα νέας περικοπής στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, ενώ οι γιατροί ΕΣΥ έχουν ήδη υποστεί μειώσεις αποδοχών σε μισθούς και εφημερίες που εγγίζουν το 35%, δηλαδή τη μεγαλύτερη μείωση σε όλον το δημόσιο τομέα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα ανεχθούν τη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης με τη μέθοδο της υπερφόρτισης και του black out που θα προκληθεί από 1ης Ιανουαρίου εξαιτίας της στρεβλής δόμησης και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Δεν θα ανεχτούν να γίνουν ο απεργοσπαστικός μηχανισμός προκειμένου η κυβέρνηση να συνθλίψει τους γιατρούς των ταμείων και τους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους μας, ώστε στη συνέχεια να αμείψει και μας με το ίδιο τίμημα.
Καλούμε τους γιατρούς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά την 1η Ιανουαρίου ως γιατροί του ΕΣΥ και όχι ως γιατροί ΕΟΠΥΥ. Να αρνηθούν να μπουν σε διαδικασίες συνταγογράφησης για τις οποίες αργότερα η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θα τους εγκαλέσουν ως υπερσυνταγογράφους, να αρνηθούν να μειώσουν το χρόνο εξέτασης των περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία και να απεμπολήσουν τη σωστή ιατρική πρακτική.
Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της για το ιατρικό μισθολόγιο και να πάψει τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, προβαίνοντας σε ρητή δήλωση ότι δεν πρόκειται να ανακινηθεί τέτοιο ζήτημα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που πρόκειται να συγκληθεί τις επόμενες μέρες θα εξαγγείλει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.
Τέλος καλούμε την ελληνική κοινωνία να συμπορευτεί με το ιατρικό κίνημα και να απαιτήσει αυτό που δικαιούται: ισότιμη, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη χώρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ


Πηγή:Ygeianet