Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας.


Μετά την γνωστή, και κραυγαλέα «μόνιμη» πλέον απόσπαση-μετάθεση  του Ορθοπεδικού του νοσοκομείου Λευκάδας σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενέργεια πρωτοφανή για τα ιατρικά δεδομένα. Που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην τότε ψήφο του Δ.Σ του νοσοκομείου(θυμίζουμε 3-3 οι ψήφοι και η απόφαση πέρασε λόγω της ψήφου της Διοικητού κ. Μεσσήνη)και αφού ακολούθησε μια άλλη απόφαση της 6ης Υ.Π.Ε μέσα στον Αύγουστο για απόσπαση παθολόγου στο Αίγιο, το κακό τριτώνει αφού τελείως δικτατορικά και παρακάμπτοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κατάργησης στην ουσία της λειτουργίας του νοσοκομείου μια τρίτη περίπτωση έρχεται να επιβεβαιώσει το ξεγύμνωμα και την απαξίωση του νοσοκομείου Λευκάδας.

Όλα αυτά βεβαίως οφείλονται στον θόρυβο που προκλήθηκε από τους γονείς και ευαισθητοποιήθηκε ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, που ζήτησε «άμεση λύση» (;) από τον υπουργό Υγείας, όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κατσικόπουλος και, προφανώς, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο του κ. Λοβέρδου, διέταξαν έναν γιατρό να μετακινηθεί από τη Λευκάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στη Μονάδα Παίδων.

Με απόφαση λοιπόν του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), Δημήτρη Κατσικόπουλου, η οποία κοινοποιήθηκε πρόσφατα,  μετακινείται «προκειμένου να καλυφθούν οι εξαιρετικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό που προέκυψαν στην ΜΕΘ Παίδων του Π.Γ.Ν. Πατρών», ο παιδίατρος Χ.Ν, σύμφωνα με το νόμο 3599/07 αρθρ. 24  για ένα τρίμηνο ενώ στη συνέχεια ο άλλος νόμος που αναφέρεται (3868/10 παρ.21 αρθρ. αφορά άλλα δύο τρίμηνα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο δε (αρ. πρωτ. 27261) επισημαίνει ότι ο καθορισμός των ημερών μετακίνησης του ιατρού (για το μήνα Δεκέμβριο) θα γίνει κατόπιν συνεννοήσεως των Διοικήσεων των δύο νοσοκομείων.

Πως είναι δυνατόν να μετακινούν γιατρό του νοσοκομείου Λευκάδας για τις ανάγκες της Πάτρας; Δεν υπήρχε άλλος; Γνωρίζουν ότι στο παιδιατρικό τμήμα μένουν μόνο δύο γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών;

Και φυσικά οι δύο αυτοί γιατροί  δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη μια επικίνδυνη κατάσταση για τους ασθενείς, που στην προκειμένη περίπτωση είναι παιδιά, τις μέρες που δεν θα υπάρχει σε εφημερία ειδικευμένος παιδίατρος. Τι λέει γι αυτό η κ.διοικήτρια? Σε πρόσφατη πάντως συνεδρίαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου αποφασίστηκε ομόφωνα η επιστολή διαμαρτυρίας στον διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε όπου ζητείται η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Έχει και η αυθαιρεσία όρια κ. Κατσικόπουλε! Οι πολίτες της Λευκάδος δεν τα είναι τρίτης κατηγορίας άνθρωποι! Και επιπλέον σας καθιστούμε υπεύθυνο εσάς και την κ. διοικήτρια για οτιδήποτε μοιραίο συμβεί(πράγμα που απευχόμαστε) με την έλλειψη όχι μόνο πλέον του παιδιάτρου αλλά όλων των βασικών ειδικοτήτων από τα προγράμματα εφημέρευσης του νοσοκομείου όλο τον μήνα!

Πηγή:Lefkada press