Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

4ήμερη αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ


Στις 19 Δεκέμβρη ο Α. Λοβέρδος σε μια συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM είχε "προφητέψει" ότι ο Γενάρης θα είναι πολύ καυτός μήνας για την υγεία. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Γνώριζε βέβαια ότι μια σειρά από αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (στην οποία συμμετέχει) και οι οποίες πλήττουν αφενός τους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας αλλά και τα λαϊκά στρώματα, θα προκαλέσουν ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Ε,  λοιπόν… να του κάνουμε τη χάρη.
Καυτό τον ήθελε το Γενάρη , καυτό θα τον έχει. 


                                             Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ
Η ΟΕΝΓΕ με χτεσινή της ανακοίνωση απαίτησε από την κυβέρνηση να λάβει ρητά θέση στις εντεινόμενες διαρροές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης πως θα περικόψει αγρίως το ήδη σφαγιασμένο κατά 35% Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.
Σιγή.
Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος καθώς και ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος είναι απασχολημένοι με την τακτοποίηση του εκδοροσφαγείου και δεν ευκαιρούν να δώσουν απάντηση.
Ταυτόχρονα όλη η ιατρική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό που έχει πλέον υπερβεί το σημείο ζέσης. Τα σχέδια σύνθλιψης των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στη μέγγενη του ΕΟΠΥΥ συναντούν τεράστια αντίσταση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με σημερινή του απόφαση προκήρυξε πανελλαδική πανιατρική απεργία από τις 2 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, κομμάτι μαχητικό του ιατρικού κινήματος, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην κυβερνητική επέλαση. Δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.
Η ΟΕΝΓΕ, μετά από προβληματισμό και συζήτηση με τις Ενώσεις, προκηρύσσει από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων.
Τις συγκεκριμένες μέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι συνάδελφοι των Περιφερειακών Ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.
Σημειωτέον οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δε δικαιούνται να προβούν σε περικοπή ημερομισθίου, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και σε κινητοποιήσεις πολλών Ενώσεων κατά το παρελθόν.

· Απαιτούμε ρητή δήλωση της κυβέρνησης πως δεν θα θιγεί το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.
· Συμπορευόμαστε με όλους τους συναδέλφους μας στη διεκδίκηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο τον ελληνικό λαό με αξιοπρεπείς αμοιβές και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας στους λειτουργούς της υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ