Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η χρονιά της μεγάλης σφαγής στο Δημόσιο


Φέτος 3.000.000 φτωχοί Έλληνες θα πληρώσουν φόρο

Εφιαλτικό είναι το μέλλον που σχεδιάζει για όλους τους εργαζόμενους η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.
Αρχίζοντας από το κυριολεκτικά και μεταφορικά δίσεκτο 2012,οι εργαζόμενοι τόσο στη δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν τα πάνδεινα.
Στο στόχαστρο είναι πρώτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι , καθώς η κυβέρνηση απεργάζεται την απόλυση πολλών δεκάδων χιλιάδων , ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων  που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.
Για να διευκολυνθεί η σφαγή και να περιοριστούν οι πολιτικές συνέπειες από το έγκλημα αυτό, το ΠΑΣΟΚ προωθεί την ιδέα αφενός της κατάργησης πολλών δημοσίων φορέων και αφετέρου της ανάθεσης των απολύσεων σε…ιδιωτικούς (!) φορείς. Οι φορείς αυτοί θα προσποιηθούν ότι δήθεν κάνουν «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η κυβέρνηση θα τους έχει πει από την αρχή πόσες δεκάδες χιλιάδες θα πρέπει να απολύσουν, όποτε όλη η κομπίνα θα στηρίζεται στο πώς θα διωχτούν από το Δημόσιο όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚτζήδες ή στενά συνδεόμενοι με το κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, καθώς και οι «χρήσιμοι» ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ!
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ προωθεί παράλληλα το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση με στόχο όχι μόνο να υπαγορεύσει η ΕΕ , μέσω της τρόικας τα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον των εργαζομένων το 2012 , αλλά και τα μέτρα του 2013 και του 2014, ακυρώνοντας εκ των προτέρων ουσιαστικά και την όποια κυβέρνηση κερδίσει τις εκλογές, αν υποτεθεί ότι αυτή θα ήθελε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.
Όλοι τώρα ομολογούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα(!) χρόνια συνεχούς υλοποίησης  αυτής της πολιτικής οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων και των μεσαίων στρωμάτων προκειμένου να επιτευχθεί η κολοσσιαία ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ του κεφαλαίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Και ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστεί και το 2012 με εντεινόμενους ρυθμούς τόσο η μείωση των μισθών όσο και το πογκρόμ απολύσεων, η συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων εξαπολύει φορολογική λαίλαπα εναντίον των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Με το κόλπο των αντικειμενικών κριτηρίων που τα αύξησαν ως και 100% , σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5000 ευρώ, υπολογίζεται ότι περίπου 3.000.000 από τους φτωχότερους Έλληνες που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους θα κληθούν να πληρώσουν-συχνά μάλιστα για ανύπαρκτα εισοδήματα!

Πηγή:Εφημερίδα «ΠΡΙΝ»