Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νοσοκομείο Αγ Νικολάου Κρήτης:Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή για το θέμα των οφειλόμενων


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από εργαζόμενους  στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Αλ. Μαυρικάκη, με πρωτοβουλία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων. Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε για το θέμα της πληρωμής των οφειλόμενων πρόσθετων αμοιβών από τον Ιούλιο έως το Οκτώβριο, αφού αν δεν σταλούν τα σχετικά αρχεία στην ενιαία αρχή πληρωμών έως την Παρασκευή 16/12/2011, τότε η πληρωμή των δεδουλευμένων δεν θα γίνει φέτος, αλλά με τον προϋπολογισμό του 2012, κάτι που σημαίνει από το Μάϊο του 2012 και μετά.
Υπήρξε σχετική επαφή του διοικητή με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία έχουν αποσταλεί προς έγκριση οι κατάλογοι και τα εντάλματα των δαπανών και μεταφέρθηκε η αγωνία των εργαζομένων για τον κίνδυνο οι οφειλόμενες αμοιβές να μη δοθούν πριν την πρωτοχρονιά, αλλά να πάνε για πολλούς μήνες μετά. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι από τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις, τη στιγμή που "τρέχουν" οι οικογενειακές υποχρεώσεις και τα στεγαστικά δάνεια και έχουν απόλυτη ανάγκη την πληρωμή των δεδουλευμένων (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες).
Τελικά συζητήθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να εγκριθούν τα εντάλματα και να ετοιμαστούν τα αρχεία ως την Παρασκευή, για να γίνει η πληρωμή μέσα στο Δεκέμβριο (πιθανόν 27/12).
Βεβαίως διευκρινίστηκε ότι τα χρήματα που μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας δεν επαρκούν για να πληρωθούν οι πρόσθετες αμοιβές του Οκτωβρίου, και το πιο πιθανόν είναι -αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία κανονικά- να πληρωθούν οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος Σεπτέμβριος.

Νεότερα για το θέμα θα υπάρχουν την Παρασκευή 16/12/2011.