Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Εκεί που μας χρωστάνε μας ζητάνε … και το βόδι !




Δεν γνωρίζουμε ακόμη ( αλλά θα τις μάθουμε)  τις  επίσημες αιτιάσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου  Πρέβεζας Δ. Τσούτση, ο οποίος  έσπευσε (με την  ταχύτητα του φωτός είναι αλήθεια)  να προχωρήσει σε μια ανοικτά εχθρική ενέργεια  απέναντι στους εργαζόμενους του Nοσοκομείου Πρέβεζας και να  καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της  επίσχεσης εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, λογω μη καταβολής δεδουλευμένων 6 μηνών.

Ούτε έχουμε απαίτηση από το Διοικητή του Νοσοκομείου της Πρέβεζας να έλθει στη θέση των εργαζομένων των 200-300-400 ευρώ καθαρά μηνιαίως (πλέον)  και να βιώσει έστω και εικονικά, πώς περνά μια οικογένεια γιορτές με αυτό το εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα το Νοσοκομείο στο οποίο  εκείνος προΐσταται , της οφείλει 600-800- 1000-2000-3000- ευρώ (υπάρχει και εργαζόμενος στον οποίο οφείλονται 7200 περίπου ευρώ)!!!

Αυτά  είναι για ανθρώπους με ειδικές ευαισθησίες  και ως εκ τούτου δεν συνάδουν με τη θέση … Διοικητού  Νοσοκομείου!

Είχαμε όμως την απαίτηση να κατανοήσει ότι αν αυτό το Νοσοκομείο  σε αυτή την πόλη, αυτή τη στιγμή υπάρχει, στέκεται , λειτουργεί και εξυπηρετεί- όσο τελος πάντων εξυπηρετεί- ανθρώπους που υποφέρουν, οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  σε καμιά διακοσαριά κορόιδα που, για ένα ξεροκόμματο, έχουν φάει για δεκαετίες το σκατό  με το κουτάλι  στις κλινικές και στα τμήματα, που έχουν φάει στη μούρη για δεκαετίες τις βάρδιες και τα νυχτέρια,  φροντίζοντας 20 και 30 ασθενείς ο καθένας ή η καθεμιά , παλεύοντας με την αρρώστια, την ανημπόρια και το θάνατο.
   
Είχαμε αυτή την απαίτηση..

Είχαμε την απαίτηση ο ίδιος να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες  και να προχωρήσει έγκαιρα στις ενέργειες που του δίνει το διοικητικό του δικαίωμα αλλά και υπάρχοντες νόμοι,  ώστε έγκαιρα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μην κινδυνεύουν να χαθούν δεδουλευμένα. Γιατί όσο  και να διατείνεται περί του αντιθέτου ανεπισήμως  εδώ κι εκεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου, η αλήθεια είναι διαφορετική.
Είναι η πρώτη φορά σε όλες  τις δεκαετίες λειτουργίας του Νοσοκομείου που παρατηρείται μια τέτοιας έκτασης  στάση πληρωμών  απέναντι στους εργαζόμενους  και  αυτή συνέβη επί διοικήσεως του νυν Διοικητού του  Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα λεηλασίας και ληστείας των εισοδημάτων των εργαζομένων, τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Είπαμε ότι θα δούμε τις επίσημες αιτιάσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας με τις οποίες κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα.
Επειδή ακόμη υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε , ας κρατήσουμε μερικές επισημάνσεις μας

Αν ο διοικητής του Νοσοκομείου επικαλεστεί κίνδυνο υγείας  ή και ζωής ασθενών κατά την διάρκεια της κινητοποίησης,  ουδέν ανακριβέστερον τούτου.
1. Θα διαφανεί και στην ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας στο Πρωτοδικείο, ότι τα μέτρα και το προσωπικό ασφαλείας που είχε  θέσει το Σωματείο των Εργαζομένων και για τα οποία είναι ενήμερος μέσω εξωδίκου ο κ. Τσούτσης, είναι εφάμιλλα ή και  ασφαλέστερα των προηγούμενων προγραμμάτων που ενέκριναν  οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου όταν δεν υπήρχε κινητοποίηση!!!
2. Θα αποδειχθεί και μέσω των πιο επισήμων χειλέων , ότι ούτε κινδύνεψε η υγεία κανενός ούτε η ζωή του.


Αν ο διοικητής του νοσοκομείου επικαλεστεί φερεγγυότητα του Δημοσίου, ας μας πει πώς εννοείται φερεγγυότητα όταν :
  • Υπάρχουν επίσημες νομοθετικές  διατάξεις  με βάση τις  οποίες κινδυνεύουν να χαθούν δεδουλευμένα των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
  • Κονδύλια τα οποία τη μια μέρα εγκρίνονται - και που «ίσα βάρκα ίσα γιαλό» φτάνουν για να καλύψουν ετησίως  τις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού του  νοσοκομείου - την επαύριον ακριβώς καρατομούνται αρχικά κατά 40%  και μετά επειδή αυτό πέφτει λίγο… βαρύ, κατά 20%!! (Ας δει λίγο  ο διοικητής του νοσοκομείου ,τη… διακύμανση της έγκρισης του κονδυλίου για τις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για το 2011)
  • Κονδύλια εγκρίνονται  στα χαρτιά, αλλά δεν εκταμιεύονται.
  • Ακόμα και κονδύλια που στα χαρτιά είχαν εγκριθεί  από το Υπουργείο Υγείας  από 10/11/2011, δεν εκταμιεύτηκαν μέχρι  τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών και ουδείς γνωρίζει την τύχη τους!!!
  • Για να μην μπούμε σε άλλες παραμέτρους φερεγγυότητας του Δημοσίου , που όταν πχ υπογράφεις σύμβαση μαζί του σου λέει ότι μπορείς μετά από 35χρόνια δουλειάς να βγεις σε σύνταξη στα 58 και ξαφνικά πληροφορείσαι ότι θα βγεις στα 65 και βλέπουμε….ή ότι περνάς σε ημι-απόλυση και απόλυση  ( κατά το  ημιανάπαυση και ανάπαυση που λένε  και στο στρατό.)!!!
  •  Και εν τέλει, για να κλείσουμε το ζήτημα της φερεγγυότητας του Δημοσίου ως εργοδότη , την οποία  βιώνουν   αυτή τη περίοδο καλά στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ας ορίσει  και ας καταθέσει γραπτώς και ενυπογράφως  στο δικαστήριο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ότι πρώτον εγγυάται προσωπικώς ότι δεν θα χαθούν χρήματα των εργαζομένων και δεύτερον    ποια ακριβώς ημερομηνία θα εξοφλήσει πλήρως  όλες τις οφειλές του στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου:
Στις 15 Δεκεμβρίου;
Στις 27 Δεκεμβρίου
Στις 4 Ιανουαρίου;
Ποια ακριβώς ;

Τελικά γεννιέται το ερώτημα:
Αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα και δεν κινδυνεύουν ζωές από την  κινητοποίηση των εργαζομένων..

παρεμπιπτόντως:
 ( αλήθεια γιατι δεν ανοίγει από αύριο  μια δημόσια συζήτηση ο  Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας ,  να του πούμε κι εμείς απο τι  ακριβώς κινδυνεύουν οι ζωές  όχι μονο στο  κάθε  Νοσοκομείο της χώρας μας ,  όχι  μόνο  στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αλλά εκατομμυρίων ανθρώπων   σε όλη τη χώρα;)

..γιατί ο διοικητής του Νοσοκομείου έδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα (1η ή 2η μέρα της επίσχεσης)  ενάντια στη κινητοποίηση των εργαζομένων;

Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα :Μα για να χτυπήσει την κινητοποίηση!
Γιατί φαίνεται ότι γνωρίζει ότι  δεν πρόκειται  να μπορέσει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, δηλαδή να τους καταβάλει έγκαιρα  όλα τα οφειλόμενα και ως εκ τούτου θα έχει επ’ αόριστον τον ...μπελά της κινητοποίησης.

Πρόκειται δηλαδή για συνειδητή πολιτική πράξη.

Όπως και να ‘χει το πράγμα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους .
Θα συνεχίσουν με όποιο κόστος , γιατί πρόκειται για αγώνα  για το ψωμί τους, για το ψωμί της οικογένειάς τους.. 

και όχι για το παντεσπάνι..

Ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα έχει από Δευτέρα-και για όσο διάστημα παραμένει Διοικητής -  απέναντί του  και αντιπάλους 300 εργαζομένους στο Νοσοκομείο.
Όχι και τόσο καλό, θα λέγαμε , για ένα Διοικητή Νοσοκομείου.

Ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα έχει απέναντί του  από τη Δευτέρα όλους τους εργαζόμενους της Πρέβεζας , πρωτοβάθμια σωματεία , οργανώσεις, μαζικούς φορείς  κλπ
Όχι και τόσο  καλό, θα λέγαμε, για ένα Διοικητή Νοσοκομείου .