Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία



 Αν και η ερώτηση του βουλευτή αφορά το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει γενικότερο ενδιαφέρον..
 Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα agrinio press
Ερώτηση για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση ο κ. Π. Κουρουμπλής αναφέρει ότι: 
«Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου οι εργαζόμενοι παραμένουν  απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα (νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα), για τους μήνες Αύγουστο έως Νοέμβριο του 2011, με συνέπεια οι ίδιοι να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.  Η κατάσταση αυτή επικρατεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Ειδικά για το Νοσοκομείο Αγρινίου το συνολικό ποσό για τους μήνες αυτούς ανέρχεται περίπου στις 260.000€ με 270.000€.  Όταν οι μισθοί μειώνονται συνεχώς και οι ανάγκες αυξάνονται δεν είναι δυνατόν οικογένειες να περιμένουν τέσσερις και πέντε μήνες για να πληρωθούν προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές των δεδουλευμένων ειδικά αυτή την περίοδο που πλησιάζουν οι γιορτές και οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά αγαθά». Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά σε τι ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας προκειμένου  να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι και την 31/12/2011, διότι εάν δεν καταβληθούν έως αυτή την ημερομηνία υπάρχει ο κίνδυνος να μην δοθούν ποτέ. 

 όταν το φωνάζαμε εμείς από αυτό εδώ το ιστολόγιο ακόμα και για το κίνδυνο απώλειας των δεδουλευμένων...(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) κάποιοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!

καλά κρασιά...