Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πολύμορφες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για την καταβολή δεδουλευμένων



Εξαπλώνεται τo κύμα πολύμορφων κινητοποιήσεων στα Νοσοκομεία της χώρας, στα οποία οι εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι για παρασχεθείσα εργασία τις νύχτες , αργίες και Κυριακές.
Κατω από την πίεση αυτή υπάρχει η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να καταφέρουν να πάρουν τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα τους.

Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας, ενώ κάποιο φως φαίνεται στον ορίζοντα , εφόσον το Νοσοκομείο  φροντίσει να προλάβει (έως 21/12/2011) την παράταση προθεσμίας  που έδωσε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για καταβολή  εντός του 2011 (27 Δεκεμβρίου)  δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.
 Τοτε σε αυτή την περίπτωση, θα παραμείνουν απλήρωτοι, εντός του 2011,   4 μήνες (Σεπτέμβριος –Δεκέμβριος).
Εφόσον εκταμιευτούν κάποια εγκεκριμένα κονδύλια και εφόσον ετοιμαστούν τα εντάλματα, υπογραφούν από τον επίτροπο του  Ελεγκτικού συνεδρίου και αποσταλούν έγκαιρα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμων, είναι δυνατή να γίνει η καταβολή εντός του Ιανουαρίου του 2012 των δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. 
Για τα δεδουλευμένα των μηνών  Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου που θα γίνουν με βάση τις προβλέψεις ωρομισθίων του Ενιαίου Μισθολογίου, μπορεί να γίνει η  μεταφορά τους στις πιστώσεις του 2012 , εφόσον  όμως υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο προϋπολογισμό  του Νοσοκομείου
Όπως φαίνεται εκ των ανωτέρω, είναι καθαρά  ζήτημα του Νοσοκομείου να καταβάλλει έγκαιρα το μεγαλύτερο  μέρος των οφειλών του στους εργαζόμενους.

Έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση  των εργαζομένων  για αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Σε επίσχεση  εργασίας με ανάλογα αιτήματα  επίσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας , ενώ σε κινητοποίηση  βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο

Υπενθυμίζουμε την επ’  αόριστον επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν κατέβει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων ενώ ανάλογη απόφαση υπάρχει και από τους εργαζόμενους του  Νοσοκομείου Αγρινίου.