Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νοσοκομείο να ’ναι και ό,τι να ’ναι;


Αναδημοσιεύουμε αρχικά σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων.


• Σε οριακό σημείο βρίσκεται η υπόθεση της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, απαντώντας σε «αιχμή» της αντιπολίτευσης ότι το έργο δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα στο Σχεδιασμό, απέρριψε τον ισχυρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την ωριμότητα των μελετών.
«Όπως ξέρετε για το Νοσοκομείο δεν υπάρχει καν μελέτη», είπε για να συμπληρώσει ότι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης είχε υποσχεθεί να την εκπονήσει η ΔΕΠΑΝΟΜ. Όμως η εταιρία αυτή, συγχωνεύεται τώρα με τον ΟΣΚ και την «ΘΕΜΙΣ» με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει πίσω, εκφράζοντας μάλιστα φόβους ότι μπορεί και να χαθεί η «υπόσχεση».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος «θύμισε» ότι την  εξαγγελία για νοσοκομείο στη Λευκάδα δεν την έκανε η Περιφέρεια, ενώ επεσήμανε ότι  αν δεν υπήρχαν αντιρρήσεις στο παρελθόν για τον τρόπο κατασκευής του νοσοκομείου, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Σχόλιο:

Με τη σημερινή πολιτική που ακολουθείται από την συγκυβέρνηση αλλά και με τις πολιτικές που έχει συμφωνήσει η συγκυβερνητική τριάδα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) με την τρόικα, μάλλον ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί η ανέγερση δημόσιων νοσοκομείων στην περιοχή.

Να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία  είναι το πιο πιθανό  , να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν νέα αποκλείεται...

Εκτός και αν εννοούν  ιδιωτικό νοσοκομείο!!!

Και μάλλον αυτό ταιριάζει με τις αιχμές  που άφησε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης λέγοντας ότι  «αν δεν υπήρχαν αντιρρήσεις στο παρελθόν για τον τρόπο κατασκευής του νοσοκομείου, σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».Εννοώντας βέβαια την καθολική αντίδραση που βρήκε στην Πρέβεζα η προσπάθεια ανέγερσης νέου Νοσοκομείου μέσω της σύμπραξης δημοσίου με ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

Επειδή ήμασταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν  στη μάχη για ένα πραγματικά δημόσιο Νοσοκομείο  στην πόλη και όχι για ένα στα λόγια δημόσιο και στην ουσία ιδιωτικό νοσοκομείο, έχουμε να πούμε τούτα.
Η περιοχή και η πόλη της Πρέβεζας έχει ανάγκη από ένα νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο με υψηλής επιστημονικής επάρκειας προσωπικό και επαρκώς εξοπλισμένο με όλη τη σύγχρονη ιατρική τεχνολογία που θα παρέχει δωρεάν  υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους γηγενείς και τουρίστες. 
Προς αυτή την κατευθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. 

Η Πρέβεζα  και οι κάτοικοι της περιοχής - πολύ περισσότερο στην παρούσα  συγκυρία- δεν έχουν ανάγκη από ένα ιδιωτικό μαγαζί πολυτελείας, που θα χαρατσώνει και θα «γδέρνει»  τον  κάθε πολίτη που θα τολμά να το επισκέπτεται για υπηρεσίες  υγείας.