Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η επίσχεση εργασίας έφερε αποτελέσματα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Η επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν καταφύγει οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο Πρέβεζας διεκδικώντας δεδουλευμένα 6 μηνών  αλλά και οι ανάλογες κινητοποιήσεις σε άλλα νοσοκομεία της χώρας άρχισαν να φέρνουν  κάποια  αποτελέσματα.
Ήδη καθώς συμπληρώθηκαν δυο εβδομάδες της κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, κατεβλήθησαν τρεις μήνες από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων  και συγκεκριμένα τα δεδουλευμένα του  Ιουνίου 2011  στις 13 Δεκεμβρίου και του Ιουλίου και Αυγούστου 2011 στις 23 Δεκεμβρίου για όλο το προσωπικό, ενώ κατεβλήθησαν και τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου 2011 για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για το Επιστημονικό –μη Ιατρικό Προσωπικό.
Τώρα οφείλονται στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2011.       
Με δεδομένο ότι τα δεδουλευμένα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου μεταφέρονται στις πιστώσεις του 2012, όπου και θα εκκαθαρισθούν  με το ωρομίσθιο του νέου Μισθολογίου, μένουν σε εκκρεμότητα τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2011  . Για τους συγκεκριμένους μήνες έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας κονδύλια,  με δυο αποφάσεις στις 6 Δεκεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα,ενώ υπάρχει και μια έγκριση από 10 Νοεμβρίου, δεν έχουν όμως εκταμιευτεί μέχρι στιγμής τα συγκεκριμένα ποσά  για να ξεκινήσει η διαδικασία ενταλματοποίησής  τους και παραπομπής τους   στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς έγκριση .
Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται ακόμη σε επίσχεση εργασίας θα αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία της κινητοποίησής  τους σε γενική συνέλευση  την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011