Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ξυπνάει μνήμες...



Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το ιστολόγιο "ναυαρχίδα" και αφορά τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
Κι όμως και διαχρονικό είναι και αφορά πολλούς ανά την επικράτεια. 

Άσε που ξυπνάει μνήμες…


Οι πληροφορίες που φτάνουν σε μας είναι ότι τα χρήματα που υπάρχουν επαρκούν για την πληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων μόνο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου!!
Αυτό βέβαια είναι λογικό επακόλουθο της άγριας περικοπής του κονδυλίου των βαρδιών και υπερωριών κατά 500.000 περίπου για το 2011.
Αν σε αυτό προστεθεί και η συνεχής τσαμπουκαλίδικη υπέρβαση των ορίων της κατανομής κάποιων "γνωστών" υπηρεσιών  η κατάσταση είναι μάλλον ζοφερή.
Εκβιαστική και τραμπούκικη η στάση της πράσινης διευθύντριας των μόνιμων υπερβάσεων που απαίτησε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων  να εγκρίνει  το μαγείρεμα της,  αλλοιώς δεν θα πληρωθεί κανένας "λόγω έλλειψης χρόνου" και εξάντλησης της προθεσμίας υποβολής τους.!!! (Από όσο γνωρίζουμε πάντα το ίδιο κάνει.).
Απαράδεκτη και η στάση  της προστατευομένης της "υπο" και η προσπάθεια αμφισβήτησης των συμφωνιών και των αποφάσεων μεταξύ διοίκησης και σωματείου. (Πονηρούλα, τζάμπα ήσουνα το 1ο ΦΕΚ της ΥΠΕ; Χρωστάς !)
Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των  υπόλοιπων μηνών,  εξαντλούν τις δυνάμεις τους με το πώς θα αρπάξουν όσα μπορούν περισσότερα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Από την μια μεριά η πράσινη κυβέρνηση αρπάζει τα δεδουλευμένα με τις περικοπές και από την άλλη τα πράσινα φερέφωνά της με τις κατανομές.(Τους ψεκάζουν με κάτι εκεί στο ΠΑΣΟΚ;)
Αφήστε επί τέλους τις πονηριές εκεί στην Διοίκηση και πιέστε τα αφεντικά σας να πληρωθούν  δίκαια ΟΛΑ τα δεδουλευμένα.

ΠΡΟΣ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:       Γενική συνέλευση ΤΩΡΑ


Μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά και καταδικασμένα.




Μην ξαναγυρίσουμε στα γνωστά και καταδικασμένα τώρα που κάποιοι αποχώρησαν