Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πρέβεζα

Η άγρια επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και όποια άλλα δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αίμα στο παρελθόν οι εργαζόμενοι, είναι σε πλήρη εξέλιξη και σαρώνει τα πάντα. Απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθοί πείνας, δυσβάστακτοι φόροι, χαράτσια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά της καταστροφικής και απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται από την εξουσία.

Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με δεκανίκια την ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και άλλους πρόθυμους προσκυνημένους παρατρεχάμενους, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, δεν έχουν άλλο στόχο από το να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο με κατοίκους δούλους των λίγων και ισχυρών .
Στα πλαίσια και στην εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.
Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.
Δεν είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας των καθηγητών άνοιξε τον δρόμο, αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία σήμερα, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά πρέπει και να κλιμακωθεί.

Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία, ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που πιστεύουν ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει καταρρακωθεί, ότι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε όλα αυτά για να μην ζήσουμε σκυφτοί σαν δούλοι, να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο της Πρέβεζας στις 10:30 πμ.

Το κάλεσμα υπογράφουν συνδικαλιστές  πρωτοβάθμιων σωματείων νομού Πρέβεζας.