Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών -17,18,19 Σεπτεμβρίου 2013Από την απόφαση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών που υπέστη σφαγιαστικά μέτρα από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, δεν έχει τίποτε να αναμένει από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Οι συνεδριακοί στόχοι μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας – αμοιβής – εφημερίας – συνεχούς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σε ένα ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα παρέχει ισότιμα και ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της χώρας, δεν μπορούν να υπηρετηθούν από τη παρούσα Κυβέρνηση της εθελόδουλης υποταγής στις εντολές των δανειστών. Θεωρούμε ότι συναντήσεις της ΟΕΝΓΕ με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη δεν έχουν πλέον κανένα νόημα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1.   ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής βαρβαρότητας
2.   Οργανώνουμε 3ΗΜΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 17,18,19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, για τη μαχητική προώθηση των στόχων του 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΟΕΝΓΕ, τη συμμετοχή στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ, τον συντονισμό και συμπόρευσή μας με την απεργία της ΟΛΜΕ και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων που χαράζουν ανυποχώρητα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
3.   Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις για τη συζήτηση των εκτιμήσεων και αποφάσεων της ΟΕΝΓΕ, την οργάνωση της μαζικής συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ, τον μακρόχρονο προγραμματισμό της δράσης τους, την ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών – ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν.

                                     Για την ΟΕΝΓΕ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                     ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ