Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις Υγειονομικών στο Δρομοκαΐτειο!!!Πριν λίγο  έγινε επέμβαση της αστυνομίας στο Δρομοκαϊτειο Ψιχιατρικό Νοσοκομείο, στο οποίο οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη  προσωπικού στο Νοσοκομείο.Συνέλαβαν τον πρόεδρο και  μέλη του ΔΣ του Σωματείου και εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Τώρα τους κρατούν στο Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου

Βίντεο από τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου

 

 Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Γιανακός ανέφερε:
Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο είναι υπέρ-γεμάτο. Το υπουργείο αρνείται να λύσει τα προβλήματα του νοσοκομείου. Φέτος ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ δε μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τις οφειλές. Αποτέλεσμα είναι να έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, να μην έχουμε σύριγγες και γάζες και να αναγκάζονται οι νοσηλευτές με δικά τους χρήματα να πηγαίνουν στα φαρμακεία να αγοράζουν σύριγγες και γάντια για να κάνουν ενέσεις στους ασθενείς».
Το προσωπικό αποδεκατίστηκε εξαιτίας συντάξεων, εφεδρείας. Δεν έχουν γίνει προσλήψεις τα τελευταία 10 χρόνια. Στα τμήματα με 40 ασθενείς, υπάρχει πια μόνο μια εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Αλληλεγγύη τώρα στους αγωνιζόμενους Υγειονομικούς!

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ