Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Φτωχοποιείται το Νοσοκομείο "Χατζηκώστα" των Ιωαννίνων


 Του Γιώργου Τσαντίκου απο την εφημεριδα "Ηπειρωτικός Αγών"

Συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα, ενώ από τη Δευτέρα, σε επίσχεση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Χθες, είχαν νέα γενική συνέλευση οι γιατροί, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Μιλώντας για το θέμα, η Σωτηρία Κάσαρη, μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζόμενων, τόνισε ότι παραμένουν απλήρωτοι για υπερωριακή εργασία από τον περασμένο Νοέμβριο και κατηγόρησε τη διοίκηση για «τρομοκρατία των εργαζόμενων ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη, κάτι που δεν ισχύει», όπως είπε.

Επίσης, τόνισε ότι εξαιτίας του εφαρμοστικού νόμου οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει «στην απόλυτη εξαθλίωση και η υγεία στην εμπορευματοποίηση». Η Κάσαρη είπε ακόμα ότι «δεν είμαστε εναντίον των αρρώστων. Πρέπει όμως να ξέρουν ότι αυτή η πολιτική έχει επίπτωση επάνω τους, ενώ δεν έχουμε και υλικά». Ο γιατρός Βασίλης Καφαράκης τόνισε ότι «φτωχοποιείται το νοσοκομείο» και ότι «ένα 30% των ασθενών είναι ανασφάλιστοι». Ο κ. Καφαράκης πρόσθεσε ότι «εκτός από τους μισθούς, περικόπτονται και οι παροχές προς τους ασθενείς» και ζήτησε να ακυρωθούν οι μειώσεις των μισθών και να γίνουν προσλήψεις. Τις μέρες της επίσχεσης, εξυπηρετούνται κανονικά τα έκτακτα περιστατικά και οι καρκινοπαθείς.