Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Χριστιανική Ανάσταση πέρασε, ξεκινά η Σταύρωση του Ελληνικού λαού.


Διαβάζουμε  σήμερα  από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»:
«Ψαλίδι» σε ΟΤΑ, Ταμεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία
Οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) θα υποστούν τις μεγαλύτερες περικοπές δαπανών τη διετία 2013-2014. Από τη συνολική εξοικονόμηση ύψους 5,5% του ΑΕΠ ή 11,5 δισ. ευρώ το 3% του ΑΕΠ ή 6,3 δισ. ευρώ θα κοπούν από τη γενική κυβέρνηση.
Τα μεγέθη του προϋπολογισμού για το σκέλος των δαπανών και τη διαχρονική τους εξέλιξη όπως αποτυπώνονται στην καταγραφή που ετοίμασε το ΚΕΠΕ για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών (η σχετική έκθεση βρίσκεται στο γραφείο του Φίλιππου Σαχινίδη) δείχνουν ότι δεν μπορεί να προκύψουν οι τόσο υψηλές περικοπές που έχουν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο χωρίς να... πειραχτούν αποδοχές και συντάξεις.
Ετσι αναμένεται να έχουμε νέο «ψαλίδισμα» συντάξεων, κύριων και επικουρικών, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αντικατάστασή τους από ένα για το 20% του φτωχού πληθυσμού όπως έχει προτείνει το ΔΝΤ, κλείσιμο φορέων με απολύσεις προσωπικού, ενώ δεν αποκλείονται και περαιτέρω οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάζουμε από την Iatropedia
Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στα επιδόματα μετά τις εκλογές! Ποια θα κοπούν
Σε επίπεδα… Τριτοκοσμικής χώρας είναι πολύ πιθανό να φθάσουμε σύντομα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των μισθών όσο και εξαιτίας της μεγάλης περικοπής των ειδικών επιδομάτων.
Με βάση τις επιταγές της τρόικας που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές, πολλά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ως βοήθημα στους Έλληνες θα ψαλιδιστούν ή θα κοπούν πλήρως.
Όλα δείχνουν με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι …χέρι θα μπει σε όλα τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ακόμη και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Νέα κριτήρια όπως εισοδηματικά, θα κυριαρχήσουν μετά τον Ιούνιο προκειμένου να καταβάλλονται τα ειδικά ενισχυτικά κονδύλια στους πολίτες.
Ειδικότερα στο στόχαστρο θα μπουν ακόμη και τα πολυτεκνικά επιδόματα τα οποία ήδη δίνονται σε λίγους. Μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας τα επιδόματα στους πολύτεκνους κόπηκαν σε όσα ζευγάρια είχαν εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Ωστόσο πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι στα 55.000 ευρώ υπολογίζονται οι μισθοί και των δύο γονέων, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται και για… μεγιστάνες.
Με τα νέα δεδομένα που θα τεθούν, τα μισθολογικά κριτήρια θα μειωθούν ακόμη και στο μισό, κάτι που θα σημαίνει ότι θα περιορισθούν δραστικά όσοι θα λαμβάνουν το επίδομα.
Μαχαίρι είναι πολύ πιθανό να μπει και στα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενώ ήδη έχουν μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες.  
Από το τσεκούρι της τρόικας και της νέας κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό να μη γλιτώσουν ούτε οι νέες μητέρες καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο είτε κατάργησης είτε δραστικής μείωσης του επιδόματος τοκετού.

 Διαβάζουμε από το «Πρωτο Θέμα»
Σταύρωση" διαρκείας για τους συνταξιούχους
Aπό μια έως  και πέντε συντάξεις ετησίως έχουν ήδη χάσει οι Έλληνες συνταξιούχοι από την αρχή της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, με τις περικοπές των δώρων και τις ειδικές εισφορές ενώ το ψαλίδι  ξαναβγαίνει στις 22 Απριλίου για τις κύριες συντάξεις του Μαϊου άνω των 1300 και τις επικουρικές άνω των 200 ευρώ .
Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται ότι οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις συντάξεις  του Μαΐου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος  έτους.
Η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε συντάξεις που υπερβαίνουν  τα 1.300 ευρώ (αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και  της επιπλέον εισφοράς), ενώ για  τη μείωση υπολογίζεται το ποσό της  καταβλητέας την 1.1.2012 κύριας σύνταξης.
Χαμένοι είναι 380.000 ασφαλισμένοι -κυρίως του δημόσιου και ευρύτερου  δημόσιου τομέα- που παίρνουν κύρια  σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ. Επιπλέον μειωμένη σύνταξη θα πάρουν 71.538 ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.
Στην επικουρική ασφάλιση οι περικοπές είναι τριών «ταχυτήτων»  και αφορούν ποσά συντάξεων άνω  των 200 ευρώ. Το ποσοστό της μείωσης  κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, η αναδρομική παρακράτηση θα γίνει  σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου  του 2012. Πάντως  οι νέες  κρατήσεις  12% για τις συντάξεις άνω των 1300 ευρώ   αφορούν έναν στους 6 συνταξιούχους  ( 451.000)  ενώ η  κλιμακωτή παρακράτηση στις επικουρικές  συντάξεις αφορά   έναν  στους  2  έλληνες συνταξιούχους .

Και να ήταν μόνο αυτά...

 Ζητείται ελπίς;

Μα στα χέρια μας και στους αγώνες βρίσκεται! ΚΛΙΚ ΕΔΩ