Τρίτη 3 Απριλίου 2012

6η συνάντηση Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων-Επιτροπων Αγώνα-Υγειονομικών και Εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία, Ειδική Αγωγή και Πρόνοια


2 ΑΠΡΙΛΗ                                                                                                                       

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.

    
Η μεγάλη διαδήλωση των νοσοκομείων την Πέμπτη 29 Μάρτη από την πλατεία Μαβίλη μέχρι τη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι παρόλη την προεκλογική περίοδο η διάθεση χιλιάδων εργαζομένων είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η οργή και η αντίσταση απλώνεται από το Γ. Πατησίων , στο Σωτηρία , στην Ιεράπετρα , στο Παίδων Πεντέλης , στο Λοιμωδών ενάντια στις συγχωνεύσεις – κλεισίματα νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τα αποθεματικά των νοσοκομείων με την μετατροπή τους σε ομόλογα που κουρεύτηκαν με το PSI. Αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι συμμορία πλιατσικολόγων που έχουν μοναδικό στόχο να σώσουν τις τράπεζες θυσιάζοντας υγεία-ασφάλιση-μισθούς συντάξεις.
Οι υγειονομικοί είμαστε αποφασισμένοι με τους αγώνες διαρκείας και το συντονισμό μας να τους αναγκάσουμε να φέρουν πίσω τα κλεμένα και να πάρουν πίσω τις περικοπές και τα μέτρα των μνημονίων. 

Στην έκτη συνάντηση του συντονισμού έγινε αποτίμηση αυτών των βημάτων. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό, την ενεργοποίηση των συναδέλφων και την οργάνωση μαζικών συνελεύσεων, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα. 

Η παρουσία του συντονιστικού νοσοκομείων έχει αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για μαχητικά κομμάτια εργαζομένων μέσα στα νοσοκομεία και έχει βάλει πιέσεις στις ομοσπονδίες να κινηθούν σε ένα πρόγραμμα δράσης. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Οι αποφάσεις νοσοκομείων όπως η 48ωρη απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης 28 και 29 Μάρτη δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για κλιμάκωση με μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. 

Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.  

Στην 6η  συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 2-4-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:

1.     Πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη
2.     Πανελλαδική πανυγειονομική συγκέντρωση στις 5 Απρίλη στο υπουργείο υγείας 12:30  και γενικές συνελεύσεις – καταλήψεις-συντονισμούς την επόμενη μέρα για κλιμάκωση.
3.     Παρέμβαση του συντονιστικού στην σύσκεψη σωματείων που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ στις           5-4-2012  και ώρα 10:00πμ
4.     Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Πέμπτη 19-4-2012  ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα. 


Σωματεία – Μέλη διοικητικών Συμβουλίων –επιτροπές αγώνα -υγειονομικοί, από Νοσοκομεία:
 Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, ΚΑΤ, Αγλ. Κυριακού, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ, Γ. Πατησίων, Ιπποκράτειο, Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα, Σπηλιoπούλειο και εκπρόσωποι του συντονιστικού της ψυχικής υγείας , ειδικής αγωγής και πρόνοιας