Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τραπουλόχαρτα…οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Μετακινήσεις προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά


Όταν δε μπορείς να καλύψεις τα κενά στα νοσοκομεία τι κάνεις; Μετακινείς και μοιράζεις τους εργαζόμενους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κλείσεις τις τρύπες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και προτείνουν στο πλαίσιο της αναδιάταξης των μονάδων υγείας (ουσιαστικά της περιβόητης συγχώνευσης) να αρχίσουν οι μετακινήσεις …πληθυσμού.

Ειδικότερα, προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού ώστε να υπάρξει «ορθολογική κατανομή και κάλυψη αναγκών των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, μέσω κινητικότητας του προσωπικού».

Αυτό που σχεδιάζεται και δρομολογείται ανεξάρτητα από τις εκλογές είναι να μετακινηθούν γιατροί και εργαζόμενοι κυρίως εντός των υγειονομικών περιφερειών, ώστε βέβαια να αποφευχθούν και οι αντιδράσεις. 

Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι ανεξάρτητες επίσης από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. 

Έτσι περίπου 500 γιατροί θα αλλάξουν θέσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με ενίσχυση κυρίως των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επίσης άλλες συνήθειες θα πρέπει να αποκτήσουν περίπου 600 νοσηλευτές καθώς θα αλλάξουν χώρο εργασίας αφού θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες.

Αλλαγές θα υποστούν και 1900 εργαζόμενοι, παραϊατρικό προσωπικό, βοηθητικό και διοικητικοί αφού θα ανακατανεμηθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Από το ανακάτεμα της… τράπουλας δε θα γλιτώσουν ούτε τα Κέντρα Υγείας καθώς  εξετάζεται η μετακίνηση περίπου 70 γιατρών, 170 νοσηλευτών και 90 άλλων εργαζομένων.

Πηγή: Iatropedia