Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ…


Σημερινό δελτίο τύπου  της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας
με θέμα τις περικοπές εφημεριών στο Γ. Ν. Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" και στα Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας και Κ. Αχαΐας



Πάτρα 10/4/12
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΙΝΑ έχει προειδοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια για την επικείμενη κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας και γενικότερα της υγειονομικής περίθαλψης.
Αντί όμως, αυτή την απόφαση να τη λάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο, την έλαβε το Δ.Σ. του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» σε σχετική του συνεδρίαση στις 6/4.
Έχοντας, με αυθαίρετο τρόπο περικόψει δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου κατά 13%, χωρίς να δεσμεύεται για την καταβολή της διαφοράς στους γιατρούς, αποφάσισε, παρά και ενάντια στις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου για ασφαλή εφημέρευση του ιδρύματος να περικόψει για τον Απρίλιο εφημερίες γιατρών αφήνοντας τμήματα είτε ακάλυπτα (Κυτταρολογικό για 8 μεγάλες εφημερίες το μήνα) είτε ανασφαλώς στελεχωμένα καθημερινά με 1 και μισό (!) γιατρούς (Κ. Υ. Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας) ή με 2 και μισό (Κ. Υ. Κ. Αχαΐας) που τα Σαββατοκύριακα μένουν με 1 και 2 αντίστοιχα. Όλα αυτά, πέραν της έλλειψης λογικής, ακολουθούνται κι από την έλλειψη νομιμότητας.
Παρά όμως, αυτές τις απαράδεκτες περικοπές εφημερευόντων, το ποσό που απέστειλε το υπουργείο οικονομικών, πάλι υπολείπεται για την αποπληρωμή του –τελικώς- εγκριθέντος προγράμματος!!!
Όταν ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑ διαμαρτυρήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ, «υπέστη» παραίνεση  από διορισμένο από την κυβέρνηση εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα να επιδείξει «κοινωνική ευαισθησία» και να αποδεχθεί τις περικοπές! 
Άσχετα και επικίνδυνα περί τη Δημόσια Υγεία διορισμένα άτομα που «διοικούν» τον «Άγιο Ανδρέα» αποφασίζουν –διότι το υπουργείο ελέω μνημονίου δε στέλνει χρήματα για εφημερίες- αντί να απαιτήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ πρόσθετα κονδύλια, να κλείσουν τμήματα που εφημερεύουν, φοβούμενοι και να αναλάβουν την ευθύνη της υλοποίησης αυτής τους της απόφασης. Η εθελοδουλεία τους απέναντι στην κυβέρνηση αποδεικνύεται ανάλογη αυτής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου απέναντι στους τοκογλύφους.
Οι ίδιοι άνθρωποι ήδη εγκαλούνται για την αδράνειά τους πριν και μετά την κλοπή των αποθεματικών του νοσοκομείου από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Καλούμε τους Δημάρχους Δυμαίων και Ερυμάνθου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην κλείσει η εφημερία των Κέντρων Υγείας. Την 6η ΥΠΕ να σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να απαιτήσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου. Αλλιώς, ας κλείσουν την πόρτα, φεύγοντας…
Τη Μ. Τετάρτη στις 12.00, καλούνται οι γιατροί στη διοίκηση του Αγ. Ανδρέα σε συνάντηση-παράσταση στο Διοικητή κο Δ. Κοσμόπουλο. (Στάση εργασίας ΕΙΝΑ 11.00-3.00).
                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

 Γιαννάκενας Κων/νος                                      Γιακουμής Τάσος