Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν λάβει κατά τους τελευταίους μήνες καμία επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών»


Λέμε και ψέματα λοιπον  κ. Λοβέρδο..

 Φαίνεται ότι ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (τουλάχιστον για τα νοσοκομεία της Κέρκυρας) ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ!!!   ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Με δήλωσή τους τα μέλη του ΔΣ του διασυνδεόμενου Νοσοκομείου Κέρκυρας
είναι σαφή και κατηγορηματικά: κλικ ΕΔΩ

"Τα νοσοκομεία δεν έχουν λάβει κατά τους τελευταίους μήνες καμία επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών".

Αναφέρει το ρεπορτάζ (11-4-2012:
 
Στην συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας, σύσσωμο το Δ.Σ. με μοναδική διαφωνία του Κ. Γρηγορόπουλου, εξέδωσε κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου λόγω της πλήρους έλλειψης χρηματοδότησης που επηρεάζει πλέον κάθε δραστηριότητα παροχής υγείας!
τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση:
- Τα ασφαλιστικά Ταμεία παρουσιάζουν πλήρη αδυναμία να εκπληρώσουν έστω και μικρό μέρος των υποχρεώσεών τους απέναντι στα νοσοκομεία, ενώ παραπέμπουν στον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο επίσης δεν εμφανίζεται κάποια ένδειξη πληρωμής υποχρεώσεων των Ταμείων προς τα νοσοκομεία.
-Τα νοσοκομεία δεν έχουν λάβει κατά τους τελευταίους μήνες καμία επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών
-Η επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, την 6η ΥΠΕ αλλά και με πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας καταδεικνύει ότι η έλλειψη χρηματοδότησης εμφανίζεται πανελλαδικά. Επιπλέον, καμία συγκεκριμένη πληροφόρηση δεν δίδεται για το πότε, πως και με ποια ποσά θα καλυφθούν οι εξαιρετικά επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες των νοσοκομείων, καθώς τα ταμειακά τους υπόλοιπα εξαντλούνται και συσσωρεύονται ανεξόφλητες υποχρεώσεις.
-Οι εταιρίες που προμηθεύουν το Γενικό Νοσοκομείο με υγειονομική υλικό, μέσω αντίστοιχων συμβάσεων, έχουν αρχίσει να αρνούνται την προμήθεια με μακροχρόνια πίστωση. Αυτό δημιουργεί άμεσα τον κίνδυνο υπολειτουργίας σημαντικών τμημάτων του.
Τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. απειλούν με παραίτηση, καθώς αρνούνται να χρεωθούν τα ίδια το όποιο ζήτημα προκύψει από τη δυσλειτουργία, υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση του Νοσοκομείου κάτω από παρατεταμένη έλλειψη χρηματοδότησης είναι αδύνατη.
 
Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Ριζοσπάστης», ο ΕΟΠΥΥ «χρωστά» στα δημόσια νοσοκομεία πάνω από ένα δισ. ευρώ για νοσήλια μέχρι την 31.12.2011. Η συγκυβέρνηση είχε αναλάβει την κάλυψη των χρεών του ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την 31.12.2011. Όμως μέχρι τώρα ο ΕΟΠΥΥ έχει πάρει μόνο κοντά στα 300 εκ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ» το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ μέχρι την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.


Είπαμε:

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ..
και μάλιστα το ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ!