Σάββατο 21 Απριλίου 2012

45% των Ελλήνων δεν είχαν χρήματα ούτε για φαγητό...


 Διαβάστε και ανατριχιάστε!


Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥαπό τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ

Τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, που σχεδόν στην πλειοψηφία τους παραδέχονται ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είχαν χρήματα ούτε για να αγοράσουν φαγητό, αποτυπώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιοποιήθηκε χθες. 

Τα ευρήματα της έρευνας για τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, συγκλονίζουν. 
Το 45% των ερωτηθέντων στη χώρα μας (το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) παραδέχεται ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο, του έχει συμβεί να ξεμείνει από χρήματα ακόμη και για να αγοράσει φαγητό, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 15% από το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο, τον Οκτώβριο του 2010. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι συνεντεύξεις για την εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011, πριν ψηφιστούν δηλαδή τα μέτρα του νέου μνημονίου, φανερώνει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά ακόμη και στην φροντίδα των παιδιών τους. Το 85% δε, δηλώνει ανήμπορο να εγγυηθεί μακροπρόθεσμη οικονομική φροντίδα για τους ίδιους ή τους συγγενείς τους, ενώ το 63% λέει ότι έγινε πιο δύσκολο να αντεπεξέλθει και στα έξοδα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Περίπου τέσσερις στους δέκα Έλληνες (43%) παραδέχονται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι ή το δάνειο στην ώρα του, ενώ το 26% των Ελλήνων θεωρεί σίγουρο το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξει σπίτι γιατί δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Ένας στους δύο θεωρεί επίσης βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά εάν προκύψει ένα μη αναμενόμενο έξοδο της τάξης των 1.000 ευρώ. Ένας στους τρεις Έλληνες (28%) δηλώνει ότι αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς, ενώ το 45% λέει ότι τα καταφέρνει να τους πληρώσει αλλά με συνεχή αγώνα. Όσο για τις συντάξεις, οκτώ στους δέκα ανησυχούν ότι έτσι όπως θα εξελιχθούν στο μέλλον, δεν θα τους επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες όμως, έντονη είναι και η εργασιακή ανασφάλεια. Ένας στους δύο (51%) -από όσους έχουν δουλειά- δεν θεωρεί καθόλου πιθανό ότι θα μπορέσει να κρατήσει τη θέση του τον επόμενο χρόνο. Ποσοστό που αυξήθηκε κατά 17% μέσα σε ένα χρόνο. Επίσης, οκτώ στους δέκα (82%) θεωρεί απίθανο να βρει νέα εργασία στην περίπτωση που μείνει άνεργος.
Αναφορικά με την κατάσταση της χώρας, το 92% των ερωτηθέντων απαντά ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στην περιοχή που ζει, με την πλειοψηφία να εκτιμά ότι η ανέχεια στη χώρα μας αγγίζει πλέον το 30%. Να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις, οι Έλληνες κατέγραψαν την πιο δυσμενή οικονομική κατάσταση μεταξύ των Ευρωπαίων, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική τους κατάσταση.



Σχόλια δικά μας:

Στις εκλογές μαυρίζουμε το μέτωπο  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΕΕ-ΔΝΤ μαζί με τους παρατρεχάμενούς τους, για να κόψουμε τη πορεία προς τον κοινωνικό όλεθρο.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ