Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Λουκέτο στο Ωνάσειο Πέμπτη- Παρασκευή


Τα σχέδια Διοίκησης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου-Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -Λοβέρδου  για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και καρατομήσεις μισθών αποκάλυπτε με ανακοίνωσή του στις 30 Μάρτη το σωματείο του Νοσοκομείου (κλικ εδώ)

"...Την 29η Μαρτίου 20 12 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το Ωνάσειο και συμμετείχε στη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. του Κέντρου, παρουσία μάλιστα και των εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση, κ.κ. Α. Παπαδημητρίου, Ι. Ιωαννίδη,   και Μ.   Μόσχου. 
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν τα οικονομικά του Κέντρου. Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε σε συνεργασία με το συνταξιούχο Γεν. Διευθυντή του Ω.Κ.Κ. θα πρέπει μέσα στην επόμενη βδομάδα να νομοθετήσει στη Βουλή τα εξής:
- Να απολυθούν 300 συνάδελφοι από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό.
- Οι δε υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία.
- Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%, σύμφωνα με το σχέδιο του υπερήλικα κου Γ. Μουτσόπουλου".

Στη  Γενική Συνέλευση που έγινε χθες αποφασίστηκε  η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Η στήριξη των εργαζομένων και της κινητοποίησής τους από όλους τους υεγιονομικούς είναι καθήκον, καθώς  τα σχέδια για το ΩΚΚ είναι το σενάριο απο τα προσεχώς και για σημαντικό αριθμό νοσοκομείων που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα (ΝΠΔΔ) του ΕΣΥ