Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Υγεία και Ψυχική Υγεία :'Ενα διαρκές και ανεκπλήρωτο αίτημα, που επανέρχεται ορμητικά την εποχή της κρίσης, που δεν χωράει καμιά αναβολή.


Tη στιγμή, που συνταξιούχοι αυτοκτονούν για να μην αναγκαστούν να ψάχνουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν, την στιγμή που χιλιάδες νέοι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι στον  αργό θάνατο της ανεργίας, με τις πλατείες και τα πάρκα να έχουν γεμίσει αστέγους πεινασμένους, εξαρτημένους, αναξιοπαθούντες, η ΕΕ και το ΔΝΤ προτάσσουν τους οικονομικούς  δείκτες για να  καταδείξουν πληθυσμούς και ανθρώπους  προς εξόντωση.
Το εγχώριο πολιτικό σύστημα, με το πρόσχημα της χρεοκοπίας της χώρας, έχει αναλάβει εργολαβικά τον αφανισμό κάθε κοινωνικού  και πολιτικού δικαιώματος,  χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του κράτους και του παρακράτους ακριβώς για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.
Δεν μας λένε την αλήθεια! Δεν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας γενικά, αλλά για την χρεοκοπία των τραπεζών τους και των επιχειρήσεων τους, για την χρεοκοπία των ευρωπαϊκών τραπεζών και την διάλυση της ευρωζώνης. Πρόκειται για ιστορική κρίση και χρεοκοπία του παγκόσμιου καπιταλισμού, πρόκειται για την θανάσιμη αγωνία του. Κυριολεκτικά, οι ζωές και το αίμα του εργαζόμενου λαού, προφέρονται για να σωθεί ο βαρεία άρρωστος καπιταλισμός.

Ο χώρος της υγείας είναι από τους πιο ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και βιώνει μαρτυρικά με άμεσο και ωμό τρόπο τις επιπτώσεις της βάρβαρής κοινωνικής καταστροφής.
H Υγεία δολοφονείται ως βίωμα και δολοφονεί ως λειτουργία.
 Όλοι  εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, έλληνες και μετανάστες, βιώνουμε  αυτή τη πραγματικότητα. Ζούμε, όχι απλά  το μαρτύριο της εργασιακής μας εξαθλίωσης αλλά και το μαρτύριο που βιώνει ο φτωχός και ανήμπορος λαϊκός άνθρωπος όταν έρθει αντιμέτωπος με την αρρώστια. Αυτήν την περίοδο, η τροικανή κυβέρνηση των προθύμων και ο υπουργός της Λοβέρδος, δίνουν την χαριστική βολή στο «εθνικό σύστημα υγείας» και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με την επιβολή  σκληρών μέτρων και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων ωθούν στην τελική διάλυση και παράδοση της υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Στον καιάδα οι ανασφάλιστοι, οι απροστάτευτοι , οι περιθωριοποιούμενοι, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.  Ή πληρώνεις ή πεθαίνεις, δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά μια τραγική πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά όλοι μας. Το καπιταλιστικό σύστημα, είναι το σύστημα του κέρδους , ότι δεν του είναι κερδοφόρο το αποβάλει και ας είναι και ανθρώπινες ζωές. .Αλλά όσο, ξορκίζουν την χρεοκοπία και όσο, μας ρίχνουν βαθύτερα στον κοινωνικό καιάδα, αυτή έρχεται ακόμα πιο κοντά

Σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής ,πολιτικής και κοινωνικής κρίσης  επανέρχεται ορμητικά σαν αίτημα ζωής και αποχτά νέα χαρακτηριστικά και νέο περιεχόμενο, το ανεκπλήρωτο και διαρκές αίτημα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Υπάρχει ανάγκη για βαθύτερη  κατανόηση των πραγματικών αιτιών αυτής της κρίσης και των συγκεκριμένων μορφών που παίρνει και στην υγεία, αλλά και ανάγκη για δράση και οργανωμένη αντίσταση, με  μαζικούς  δυναμικούς ταξικούς αγώνες.
Η κατάκτηση του δικαιώματος στην υγεία, περνάει μέσα από, συλλογική ανατρεπτική δράση, μορφές αυτοργάνωσης και πρωτοβουλίας όλων των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας μαζί με τον εργαζόμενο λαό, αλλά και από την ανάδυση μιας νέας επαναστατικής προοπτικής…!

Σας καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με την Κατερίνα Μάτσα και τον  Θόδωρο Μεγαλοικονόμου, στο αμφιθέατρο του Ερυθρού Σταυρού την Τετάρτη στις 25 Απριλίου στις 6.00 μμ

Η πρωτοβουλία για ένα:

«ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργαζομένων στην υγεία»